Figüranlar başrol, başroller figüran oluyor

Çok yakında çekimleri başlayacak olan 'Aktör- Yaşamak İçin Oyna' adlı sinema filmi projesinde oyuncu kadrosunu tanınmamış yetenekli yeni isimler oluşturacak. Tanınmış ustalar figürasyon olacak tanınmamış yetenekler ana kadroda yer alacak. Oyunculuk Camiasını anlatan sistemi eleştiren Psikolojik gerim dram ezber bozan bu farklı proje için oyuncu seçmeleri başladı.

Figüranlar başrol, başroller figüran oluyor

Adaylar “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü” adlı oyundan istedikleri bir metni seçip 2 dakikalık bir video ile başvuru yapacaklar. Bu video usta yönetmen ve senaristler tarafından değerlendirilip hak eden kişiler seçilecek.

Başrol ve ana castı bu şekilde oluşacak filmde. Riyakatlı bir sekilde oyuncular değerlendirilip şans tanınacak. Sektöre yeni yüzler kazandırılacak.

Bu farklı çok ses getirecek sinema filminin yönetmen koltuğunda aynı zamanda filmin senaristi olan “Mevlüt Bora” oturuyor.

 Filmin kısa özeti: Çok yetenekli olan bir oyuncu, aldığı eğitimlere ve yeteneğine rağmen bir türlü sektörde yerini alamaz. Yönetmenlerin ve menajerlerin peşinden koşturup ben buradayım der. Lakin sektörün tüccarlığının azizliğine uğrar ve gölgede kalır.

Yıllar sonra psikolojisi bozulan bu oyuncu kendi filmini çekip başrol oynamayı tasarlar ve bir oyunculuk atölyesi açar. Bu atölyenin final bölümünü bir tiyatro sahnesinde gerçekleştirir. Oyuncu adayları yaşanacaklardan habersiz sahneye gelirler. 20 oyuncu adayını oyunculuk türleri ve çeşitlerine göre sınavlardan geçirir.

Her aşamada en düşük performansı sergileyen adayı öldürür. Oyuncular hayatta kalabilmek için oyunculuğunu ortaya koymak zorundadır. Alanda her yerde kameralar vardır ve her detayı dışarıya canlı izletir.

Oyunculuğu, oyunculuk camiasını ve oyuncuların verdiği mücadeleyi eleştirel bir dil ile anlatan bu filmde birçok ilkler gerçekleşiyor.