Galatasaray'dan Elfsborg maçında geri dönüşe bu kez izin yok

Galatasaray, Elfsborg karşısında ilk yarısını 3-0 önde tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısında farkın bire indirmesine engel olamadı. Kasımpaşa ve RFS maçlarında rakiplerinin geri dönüşüne izin veren Galatasaray, bu kez aynı senaryonun tekrarlanmasına izin vermedi.

Galatasaray'dan Elfsborg maçında geri dönüşe bu kez izin yok

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında İsveç temsilcisi Elfsborg'u konuk eden Galatasaray, ilk yarısını 3-0 önde tamamladığı, birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı karşılaşmanın ikinci yarısında rakibini iki golüne engel olamasa da mücadeleden 4-3 galip ayrılmayı bildi.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Mauro Icard, 39. dakikada Isak Pettersson kendi kalesine, 44. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 83. dakikada Yunus Akgün kaydetti. Elfsborg'un golleri 52. dakikada Niklas Hult, 65. dakikada penaltıdan Michael Baidoo ve 90+2. dakikada Johan Larsson'dan geldi.

Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde puanını 7'ye yükseltirken, Elfsborg 3 puanda kaldı.

Geri dönüşe bu kez izin yok

Maça çok iyi başlayan Galatasaray, ilk yarıda girdiği birçok pozisyondan üçünü değerlendirerek soyunma odasına 3-0 önde girdi. İkinci yarıda yavaş tempoda geçen karşılaşmada rakibinin iki golüne engel olamayan Galatasaray, Elfsborg'u oyuna ortak etti. Victor Osimhen ve Mauro Icardi ile ikinci yarıda da net fırsatlar bulan Galatasaray, kaleci Pettersson'u geçmekte zorlandı. Karşılaşmada son bölüme girilirken Yunus Akgün'ün golü Galatasaray'ı rahatlattı.

Daha önce ligde Kasımpaşa karşısında 3-0'dan, Avrupa Ligi'nde deplasmanda RFS karşısında 2-0'dan rakiplerine yakalanan ve mücadelelerden beraberlikle ayrılan Galatasaray, Elfsborg'un geri dönüşüne izin vermedi. Elfsborg kalecisi Pettersson, yaptığı sekiz kurtarışla tarihi farkı önledi. 

Açılış Icardi'den

Galatasaray, 28. dakikada Mauro Icardi ile öne geçti.. Victor Osimhen'in pası ile ceza yayı sağ tarafında buluşan Dries Mertens vuruşunu yaptı ve sağ direkten dönen top altıpas sol çaprazına doğru açıldı. Bu noktaya hareketlenen Mauro Icardi bekletmeden vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Pettersson kendi kalesine attı

Karşılaşmada 39. dakika oynanırken Pettersson'un kendi kalesine gönderdiği gol ile Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Gabriel Sara ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Abdülkerim Bardakcı kafa vuruşunu yaptı. Sağ üst direkten dönen top kaleci Isak Pettersson'a çarparak ağlara gitti.

İlk yarının sonunda fark üçe çıktı

Bu golden beş dakika sonra Galatasaray, Barış Alper Yılmaz ile durumu 3-0'a getirdi. Gabriel Sara savunma arkasına kaçan Barış Alper Yılmaz'a havadan pasını gönderdi. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Barış Alper Yılmaz topu kontrol ederek vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlarla buluşturdu.

Elfsborg ikinci yarının başında golü buldu

İkinci yarıya iyi başlayan Elfsborg, 52. dakikada farkı ikiye indirdi. Hızlı gelişen atakta Michael Baidoo pasını ceza sahası içi sağ tarafına hareketlenen Simon Hedlund'a gönderdi. Simon Hedlund bekletmeden yerden pasını altıpas sol çaprazına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Niklas Hult yerden vuruşunu yaptı ve topu boş kaleye gönderdi.

Penaltı golüyle fark bire indi

Karşılaşmanın 65. dakikasında Elfsborg, penaltı golüyle farkı bire indirmeyi başardı. Ceza sahası içerisinde Barış Alper Yılmaz'ın müdahalesi sonrası hakem Matej Jug potansiyel bir elle oynama ile ilgili Video Yardımcı Hakem'e (VAR) danıştı. Oldukça süre alan VAR incelemesi sonrası Matej Jug penaltı noktasını işaret etti. Penaltı vuruşunda Michael Baidoo topu yerden sağ köşeye gönderdi ve durumu 3-2'ye getirdi.

Yunus Akgün rahatlattı

Galatasaray, 83. dakikada Yunus Akgün ile farkı tekrar ikiye çıkardı. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Yunus Akgün, takım arkadaşı Osimhen ile duvar pası yaparak altıpas sağ çaprazına geldi. Bu noktada Yunus topu içeri çevirmek istedi ancak savunmaya çarpan top tekrar önünde kaldı. Topu düzelten Yunus Akgün vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturdu.

Elfsborg uzatmada umutlandı

Elfsborg, mücadelenin 90+2. dakikasında bulduğu golle farkı bir kez daha bire indirdi. Savunmanın hatası sonrası Johan Larsson'un kaydettiği gol, karşılaşmada skoru 4-3'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 4-3 Galatasaray'ın üstünlüğü ile tamamlandı.

Kaynak: Sözcü