Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-2 mağlup etti

İzmir'de öyle bir maç oynandı ki... Tehlike hattından uzaklaşmak isteyen iki takımın maçında 5 gol, 4 penaltı ve birçok pozisyon vardı. İki takımın da öne geçtiği maçta karşılaşmadan istediğini alarak ayrılan Galatasaray oldu. Torrent ile ilk galibiyetini alan sarı-kırmızılı takım, 6 maçlık aradan sonra Göztepe'yi yenip 3 puanla tanıştı.

Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-2 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Göztepe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadı’ndaki zorlu mücadele nefesleri kesti. Son yılların en ilginç maçlarından birine sahne olduğu haftanın kapanış mücadelesinde Galatasaray, Göztepe’yi 3-2 yenerek ligde 13. sıraya yükseldi.

4 penaltının verildiği maçta bir penaltı da VAR’da iptal edildi.. Temponun hiç düşmediği ve dolu tribünler önünde oynanan mücadelede Galatasaray 3. dakikada Nelsson ile 1-0 öne geçti. Göztepe geriye düştükten sonra rakip kalede büyük bir baskı kurdu. Ev sahibi takımın beraberlik golü 45+1’de penaltıdan Ndiaye ile geldi.

Göztepe öne geçti

70. dakikada Göztepe bir penaltı daha kazanarak öne geçti. İlk penaltıda Taylan’ın eline çarpan top bu kez Ömer Bayram’ın eline temas edince, Ndiaye penaltıyı gole çevirip Göztepe’yi 2-1 öne geçirdi.

Gomis girdi, penaltılarla 3 puanı getirdi

Geriye düşen Galatasaray’da 74. dakikada Emre Kılınç ile Gomis oyuna girdi. 87. dakikada Arslanagic’in eline çarpan top sonrasında Galatasaray penaltı kazandı. Gomis 87’de durumu 2-2’ye getirdi.

90+6’da ise Galatasaray da ikinci penaltısını kazandı. Emre Kılınç’a yapılan müdahale sonrasında hakem VAR’dan izleyip bir penaltı kararı daha verdi. Tartışmaların ardından Gomis, kaleci İrfan Can’ı bir kez daha mağlup edip Galatasaray’ı 3-2’lik üstünlüğe taşıdı. Sarı-kırmızılı takım bu skorla deplasmanda 141 gün sonra kazanmayı başardı. Ayrıca Galatasaray’ın 6 maçlık hasreti de son buldu.

Bu sonucun ardından Galatasaray 32 puanla 13. sıraya yükselirken, Göztepe de 27 puanla 16. sırada kaldı.

Ligin 27. haftasında Göztepe, Giresunspor ile deplasmanda karşılaşacak. Galatasaray ise sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.