Gazeteci Adnan Gerger'den kötü haber! 'Uzun süredir acılar içindeyim'

Gazeteciliğe 1980 yılında Hürriyet gazetesinde muhabir olarak başlayan ve birçok edebiyat dergisinin yayınlanmasına öncülük eden gazeteci Adnan Gerger,  sağlık durumu ile ilgili kötü haberi sosyal medyadan duyurdu.

Gazeteci Adnan Gerger'den kötü haber! 'Uzun süredir acılar içindeyim'

Deneyimli gazeteci Adnan Gerger, sağlık durumu ile ilgili kötü haberi sosyal medyadan duyurdu.

“Fethiye'de tatildeyken düştüm ve diz kapağım en kötü şekilde parçalandı” diyen Gerger, “Bir daha sağlıklı yürüyebilecek miyim bilmiyorum. Belki de bedensel engelli olacağım” ifadelerini kullandı.

Medyaradar’da yer alan habere göre, durumu ile ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan Adnan Gerger, şu ifadeleri kullandı:

“Merhaba... Uzun süredir acılar içindeyim. Çok üzgünüm. Zor bir süreç yaşıyorum. Fethiye'de tatildeyken düştüm ve diz kapağım en kötü şekilde parçalandı. Ameliyat oldum. Altı ay sonra ikinci ameliyata kadar dizimle ilgili zorlu tedavi süreci de devam edecek. Bir daha sağlıklı yürüyebilecek miyim bilmiyorum.

Belki de bedensel engelli olacağım. Ama şundan emin olun. Size söz veriyorum. Yeni romanlarımla birlikte sizinle el ele sokaklarda, kafelerde, etkinliklerde, söyleşilerde, panellerde, gökyüzünde, denizde her yerde ama her yerde özgürce koşuşturacağız. Yeter ki ayrılık acısı olmasın aramızda. Biliyor musunuz bu süreçte emin olduğum tek şey en büyük acı ayrılık acısı... İnanın bana...”

Gazeteci Adnan Gerger'den kötü haber! 'Uzun süredir acılar içindeyim'

Gazeteci Adnan Gerger'den kötü haber! 'Uzun süredir acılar içindeyim'

Adnan Gerger kimdir?

5 Mart 1958'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinde ailesinin yedi kardeşten dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Semra, Hülya, Rüya, Alptekin, Bora, İhsan adlarında 6 kardeşi daha vardır. Babası, ilkokul öğretmeni Kadri Gerger'dir. Annesi ise Necla Gerger'dir.

İlkokulu Diyarbakır'da, ortaokul ve lise öğrenimini babasının tayini nedeniyle gittikleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tamamladı. Onu edebiyata teşvik eden babası oldu. İlk şiirleri Suruç'ta "Meşale" adlı yerel dergide yayımlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde başladığı yüksek öğrenimine, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı ve Fransız Filolojisi’nde devam etti.

Gazetecilik yaşamına 1980 yılında Ankara Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Gazeteciliği Hürriyet, Milliyet, Sabah gazetelerinde HBB, Star TV, ATV, NTV televizyonlarında sürdürdü. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Gazetecilik yaşamı boyunca 37 kez başta Radyo-Televizyon Gazeteciler Derneği olmak üzere değişik kurumlar tarafından verilen yılın gazetecisi ödülü aldı.

1990 yılında "Firar Öyküleri" adlı öykü kitabını yayımladı. Kitap, o dönemde en çok satan öykü kitabı unvanını aldı. Kum Edebiyat dergisinin yayımlanmasına öncülük etti. Şiirleri ve öyküleri Kum, Kül, Damar, Hürriyet Gösteri, Evrensel dergilerinde yayımlandı. “Iraktı O Gece” adlı öyküsü Aykırı Edebiyat Dergisi tarafından verilen Yılın Öyküsü ödülünü aldı.

İlk romanı Faili Meçhul Öfke 2010 yılında yayımlandı. Bu roman ile roman dalında Yunus Nadi Armağanı’nı aldı.

Gerger Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü sahibidir.