Google Fotoğraflar, Instagram'dan önemli bir özelliği alıyor

Google Fotoğraflar, çok yakında Instagram platformundaki Hikayeler benzeri bir özelliğe kavuşuyor. İşte detaylar...

Google Fotoğraflar, Instagram'dan önemli bir özelliği alıyor

Gelecek hafta itibarı ile Android kullanıcılarının iCloud Fotoğraflar’a yedekleme yapabilmesini sağlayacak olan Google Fotoğraflar, önemli bir yenilik üzerinde daha çalışıyor.

Buna göre uygulamanın yeni sürümlerinde, Instagram Hikayeler benzeri yepyeni bir özellik entegre edilecek. Bu sayede sevdiğiniz, hoşunuza giden fotoğraflarınızı tıpkı Instagram’da olduğu gibi kısa süreyle arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.

Google Fotoğraflar, Instagram için yeni bir rakip mi?

Daha şimdiden birçok yapay zeka özelliğiyle donatılan Google Fotoğraflar, şimdi de gözünü Instagram’ın Hikayeler özelliğine dikmiş durumda. Yapay zeka modeliyle fotoğrafları tek tuşla düzeltebildiğiniz, bulanık fotoğrafları düzeltebileceğiniz ve çeşitli efektler verebileceğiniz uygulama, yeni dönemde Instagram Hikayeler gibi, belirlediğiniz bir periyottaki fotoğrafları paylaşmanıza imkan veren bir özellikle gelecek.

Google tarafından My Week (Benim Haftam) olarak adlandırılan bu yeni özellik, yeni versiyonların kodları kurcalanırken fark edildi.

En başta geçmiş dönemde paylaşılan fotoğrafların yapay zekayla anında tespit edilmesi için kullanılacağı sanılan özellik, aslında Hikayeler benzeri bir paylaşım hizmeti sunacak. Kullanıcılar, istediği arkadaşlarıyla diledikleri fotoğrafları seçki haline getirerek paylaşabilecek, diğer arkadaşlarının paylaştığı gönderilere beğeni atabilecek. Yine Instagram’da olduğu gibi yorum da gönderebilecek.

Şimdilik bu özelliğin en zaman kullanıcılara sunulacağı belirsiz. Ancak tıpkı Instagram’da olduğu gibi, uygulamanın sol üstünde yer alan ‘+’ butonuna tıklayarak, istediğiniz fotoğrafları seçebilecek, dilediğiniz ses ve efektleri uygulayarak paylaşım yapabileceksiniz.

Kaynak: Shift Delete