Instagram'da gereksiz DM'lere son! Hikayelerde beğenme dönemi başlıyor!

Instagram, hikayelere verilen yanıtların oluşturduğu direkt mesaj kirliliğine son verecek bir özellik getiriyor.

Instagram'da gereksiz DM'lere son! Hikayelerde beğenme dönemi başlıyor!

Instagram, dünyanın dört bir yanında kullanılan popüler sosyal medya uygulamalarından yalnızca biri. Birçok fonksiyonu olan uygulamada hepinizin bildiği üzere 24 saat süre görüntülenebilen hikaye gönderileri mevcut. Bu hikayelere verilen ifade cevapları çoğu zaman DM kutunuzda boşuna yer kaplıyor.

Instagram, bu soruna bir son vermek için yeni bir özellik getiriyor. Bu özellik sayesinde mesaj kutunuz aylarca yalnızca hikayelere gönderilen ifade yanıtlarından ibaret olan mesajlardan kurtulacak. İşte ayrıntılar…

Instagram, hikayeleri beğenme özelliği getiriyor

Meta, Instagram hikayelerine etkileşim kurmaya kolaylık sağlayacak yeni bir soluk getiriyor. Normalde bir hikayeye bir ifade bıraktığınızda direkt bir mesaj gönderiliyordu. Bu da mesaj kutusunda ister istemez bir fazlalık meydana getiriyor. Şimdi ise beğendiğiniz bir hikayeyi yalnızca bir beğeni tuşuyla belirtebileceksiniz.

Görüntülediğiniz hikayenin alt kısmında beliren direkt mesaj yoluyla cevap verme butonunun yanında hikayeyi beğenebileceğiniz bir buton daha belirecek. Bu beğeniler, yalnızca hikayeyi paylaşan kişi tarafından görüntülenebilir olup, akış gönderilerindeki beğeniler gibi diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemeyecek. Böylelikle kimin hikayenizi beğendiğini görürken, hikaye fonksiyonunun formatı da kaybolmayacak.

Instagram’ın, 2021’in sonlarında bu özellik üzerinde çalıştığına dair söylentiler mevcuttu. Canlı yayınlara gelen moderatör ekleme özelliği gündeme geldiğinde de bu ayrıntıdan bahsetmiştik. Şimdi ise kesinleşmiş oldu.

Instagram Başkanı Adam Mosseri konu hakkında şu cümleleri kurdu:

“Buradaki fikir, insanların birbirlerine daha fazla destek verebilmelerini sağlamak ve aynı zamanda DM’leri biraz temizlemek. Mesajlaşma bizim için önemli bir önceliktir ve bunun büyük bir kısmı, siz ve değer verdiğiniz kişiler arasındaki DM’lere odaklanmaktır.”