Instagram'dan milyonlarca hesabı etkileyecek yenilik

Instagram şimdiye kadar Reels videolarına özel tuttuğu Remiks özelliğinin artık tüm videolarda kullanılabileceğini açıkladı.

Instagram'dan milyonlarca hesabı etkileyecek yenilik

Popüler sosyal medya platformu Instagram, 2020 yılında hayata geçirdiği Reels özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Videoların dikey boyutta olması ve kullanıcılara sunduğu video araçları nedeniyle TikTok’a hayli benzetilen Reels, Meta’nın sosyal ağ rekabetinde en güçlü kozlarından biri olarak görülüyor.

Instagram, geçtiğimiz ay TikTok’un bir paylaşıma video ile cevap verebilmeyi sağlayan ‘Video Yanıtları’ özelliğini kopyalamıştı. Şu anda kullanıcılar, yorumlar bölümündeki ‘Yanıtla’ seçeneği aracılığıyla Reels’taki gönderilere doğrudan video çekerek yanıt verebiliyorlar. Son olarak Instagram, Reels’a özel olan ‘Remiks’ işlevinin kullanım alanını genişletti.

Instagram Remiks özelliği her videoda kullanılabilecek

‘Remiksle’ özelliği şimdiye sadece Reels videolarında kullanılabiliyordu. Ancak Instagram bugün yaptığı duyuru ile artık tüm videoların remikslenebileceğini açıkladı. Sosyal medya platformu bu güncellemeyi, kullanıcılar ‘Remiksle’ özelliğine çok ilgi gösterdikleri için yaptığını belirtti.

Haber

Ayrıca sadece Remiksle özelliğinin kendisi değil, beraberindeki ek video oluşturma araçları da Reels’a ek olarak tüm videolarda kullanılabilecek. Kullanıcılar videoyu remikslerken seslendirme, efektler, ses araçları ve collabs gibi üretkenlik odaklı araçlardan faydalanabilecekler.

Yeni videolarda geçerli olacak

Remiksle özelliği maalesef eski videolarda kullanılamayacak. Instagram yaptığı açıklamada “Maalesef bu güncellemeden önce platformumuzda yayınlanan videolar remiks için uygun değildir” ifadesini kullandı. Öte yandan şirket Remiks’in nasıl kullanılacağını ise şöyle sıraladı:

•Herkese açık bir videonun sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunun.

•‘Bu videoyu remiksle’ seçeneğine tıklayın.

•Ardından yanıtınızı Instagram’ın kamerasıyla kaydedin veya galerinizden yükleyin.

•Bir Instagram videosunun remiksi Reels videoları paylaştığınız her yerde görünecek.

Instagram abonelikleri kullanıma açıldı

Meta’ya bağlı sosyal medya platformu, 0.99 dolardan 99.99 dolara kadar değişen fiyatlarla abonelik özelliğini kullanıma açtı. Henüz Türkiye’de aktif olmayan Abonelikler ile içerik üreticiler canlı yayınlardan ve hikayelerden para kazanabilecek. Abone olan kullanıcılar, mor rozetle ayırt edilecek ve abone olduğu kişinin yorumlarında da öne çıkacak.

Haber

ABD merkezli 10 içerik üreticiyle yeni özelliği deneyen Instagram, abonelikleri yılın ilerleyen günlerinde diğer ülkelere de genişletecek. Uygulamanın App Store’daki sayfasında yer alan bilgiye göre, Türkiye’de aylık abonelik fiyatı 10,99 TL’den başlıyor. Ayrıca şirket içerik üreticilerin gelirlerinden 2023’e kadar pay almayacağını açıkladı.