Instagram, kronolojik sıralama özelliğini başlattı

Sosyal medya platformu Instagram, uzun zamandır beklenen kronolojik sıralama sistemini test etmeye başladı.

Instagram, kronolojik sıralama özelliğini başlattı

Instagram CEO’su Adam Mosseri, sosyal medya platformunun akış sisteminde yaptıkları değişikliği duyurdu. Kişisel hesabından kullanıcılara bilgi veren Mosseri, bugünden itibaren Instagram’ın ana sayfasında gönderilerin üç farklı şekilde sıralanabileceğini belirtti.

Adam Mosseri, platformun çocukların ruh sağlığını olumsuz etkilediği iddiası nedeniyle Aralık ayında Kongre’de ifade verdi. Halihazırda Instagram’ın algoritması, ana sayfadaki gönderileri kullanıcının ilgi alanına göre sıralıyor. Bu deneyimin bağımlılığa yol açtığı yönündeki eleştirilere kulak veren Mosseri, 2022’de kronolojik sıralamanın geri geleceğini söylemişti.

Instagram kronolojik sıralama sistemini test etmeye başladı

Adam Mosseri, Instagram kullanıcılarının uzun zamandır beklediği o haberi verdi. Platforma üç farklı sıralama seçeneği getirdiklerini duyurdu. Bu seçeneklerden bir tanesi, ana sayfayı her zaman olduğu gibi sizin ilgi alanınıza göre şekillendirecek. Ancak diğer ikisi de akışta gördüğünüz paylaşımları kronolojik olarak sıralayacak.

Instagram uygulamasının yeni akış sıralama seçenekleri şöyle:

•Ana sayfa: Adam Mosseri’nin açıklamasına göre “Ana sayfa” seçeneğini işaretlediğinizde, akıştaki gönderiler sizin ilgi alanınıza göre sıralanacak.

•Favoriler: Paylaşımlarını kaçırmak istemediğiniz hesapları görmek için bunu tercih edebilirsiniz. Adam Mosseri kardeşlerinin ne yaptığını, en sevdiği içerik üreticileri ve en iyi arkadaşlarını takip etmek için Favoriler seçeneğini kullandığını söyledi.

•Takip edilenler: Tıpkı eskiden olduğu gibi, takipçilerinizden gelen gönderileri kronolojik sırayla ana sayfada göreceksiniz.

•Adam Mosseri, yeni sıralama seçeneklerini sınırlı sayıda kullanıcıyla test etmeye başladıklarını duyurdu. Test grubunu birkaç hafta içinde genişleteceklerini ifade eden Instagram CEO’su, kronolojik sıralama özelliğini 2022’nin ilk yarısında tüm kullanıcıların erişimine açacaklarını belirtti.

•Hikayeler için özel beğeni de yolda

•Kronolojik sıralamaya ek olarak Instagram, hikayeleri beğenme özelliğini de test etmeye başladı. Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya platformu, yeniliği “İnsanların değer verdiği kişilerle bağlantı kurmalarına yardımcı olacak yeni yöntemler üzerinde çalışıyoruz” ifadeleriyle duyurdu. Ayrıca, beğeni sayılarını yalnızca hikayeyi paylaşan kişinin göreceğini de ekledi.

Şu anda Instagram kullanıcıları hikayelere gülme, şaşırma, kahkaha, alkış, ateş, kutlama ve %100 işareti gibi emojiler ile tepki verebiliyor. Bu tepkilerin toplam sayısı yalnızca hikayeyi paylaşan kişiye özel oluyor ve hesabın takipçileri tarafından görülemiyor. (Shift Delete)