Instagram, Reels videosu oluşturmanın yeni yolunu test ediyor

Instagram, öne çıkanlar bölümüne eklenen hikayelerin Reels'a dönüştürülmesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Instagram, Reels videosu oluşturmanın yeni yolunu test ediyor

Instagram, Reels kullanımını yaygınlaştıracak bir özellik üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan sızıntılarda, kısa biçimli video süresinin 60 saniyeden 90 saniyeye yükseleceği ortaya çıkmıştı. Sosyal medya şirketi şimdi de hikayeler ile Reels’i entegre etmek için kolları sıvadı.

Sosyal medya uzmanı WFBrother’in paylaşımına göre Meta’ya bağlı faaliyet gösteren Instagram, yakında kullanıcıların hikayeyi doğrudan Reels’a dönüştürmesini sağlayacak. Henüz beta aşamasında olduğu ifade edilen özellik kullanıcıları, hikayeyi müzikle senkronize edebilecekleri bir araca yönlendirecek.

Öne çıkarılan Instagram hikayelerinde çalışacak

WFBrother, hikayeyi Reels videosuna dönüştürme aracının şimdilik ‘Öne Çıkanlar’ bölümüne eklenen hikayelerde geçerli olduğunu söyledi. Bir de ekran görüntüsünü paylaşan sosyal medya uzmanı, özelliğin nasıl çalışacağını anlamamızı sağladı.

Haber

Fotoğrafta da görüleceği üzere, öne çıkarılan hikayenin sağ alt köşesinde “Oluştur” yazılı bir Reels ikonu yer alacak. Kullanıcı buna dokunduğunda Instagram söz konusu hikayeye ses eklemeyi sağlayan bir senkronizasyon aracı devreye sokacak. İşlem tamamlandığında ise oluşturulan video Reels bölümünde paylaşılabilecek.

Haber

Tabii her zaman olduğu gibi Reels sekmesinde de yeni bir kısa video oluşturulabilecek. Instagram’ın yeni dönüştürme aracı, mevcut hikayenin aynısını Reels’a aktarmakla uğraşmak istemeyen kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açık olan bu özelliği yakında herkes kullanabilecek.

Instagram, Reels özelliğine yatırımı sürdürecek

Kısa video tabanlı olması ve sunduğu araçlar nedeniyle TikTok’a hayli benzetilen Instagram Reels hakkında Mark Zuckerberg yeni açıklama yaptı. Meta CEO’su, 2021’in dördüncü çeyreğine ait kazanç raporu açıklaması sırasında, insanların zamanlarını değerlendirme konusunda birçok seçeneği olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İnsanların zamanlarını nasıl geçirmek istedikleri konusunda birçok seçeneği var. TikTok gibi uygulamalar çok hızlı büyüyor. İşte bu yüzden Reels’a odaklanmamız uzun vadede çok önemlidir. Videodan para kazanmak geçmişte daha yavaş olsa da, zamanla kısa biçimli videonun para kazanacağına inanıyoruz. Olmamız gereken yere Reels ile geleceğimiz düşüncesinde fazlasıyla iyimserim.” (Shift Delet)