İş insanı Glen de Vries, uçak kazasında hayatını kaybetti

Geçtiğimiz ekim ayında Blue Origin'in New Shepard mekiğiyle uzaya giden Amerikalı iş insanı Glen de Vries uçak kazasında hayatını kaybetti.

İş insanı Glen de Vries, uçak kazasında hayatını kaybetti

29 Haziran 1972 doğumlu Amerikalı iş insanı Glen de Vries, Medidata Solutions'ın CO-CEO'su ve kurucularındandı. 49 yaşındaki iş insanı aynı zamanda Essex County'deki Fischer Aviation uçuş okulunun da sahibiydi.

2021'in Ekim ayında Blue Origin'in New Shepard mekiğiyle birlikte uzaya giden ilk üç sivil yolcudan biri olarak tarihe geçmişti. Vries'ın yanı sıra Uzay Yolu oyuncusu William Shatner, Audrey Powers ve Chris Boshuizen de bu unvanı elde etmişti.

Carneiege Mellon Üniversitesi'nden 1994 yılında mezun olan de Vries, Biyoloji Bilimleri diploması almıştı.

Uzay yolculuğundan 1 ay sonra hayatını kaybetti

Haber Global'in elde ettiği bilgiye göre iş insanı Glen de Vries, uzay yolculuğuyla tarihe geçtikten yalnızca 1 ay sonra, 12 Kasım'da New Jersey, Hampton'da içinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

FAA'in ilk raporuna göre uçak "bilinmeyen koşullar altında" meydana gelen kaza sonucu paramparça oldu. Uçakta De Vries'ın yanı sıra 54 yaşındaki uçuş eğitmeni Thomas Fischer da vardı ve o da hayatını kaybetti.

Co-Ceo ne demek?

Co-Ceo özellikle çok sahipli şirketlerde bulunan, şirketin günlük çalışmalarını takip eden ve şirket içerisindeki çalışmaların büyük bir bölümünden sorumlu olan kişi olarak tanımlanabilmektedir. COO şirket içindeki çalışmaları takip etmekte, bu çalışmalar ile ilgili raporlamaları en üst ve en yetkili makama sunmaktadır.