İstanbul Park'ta 9 yıllık özlem sona erdi

AVIS 2024 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ve üçüncü ayak yarışları, dokuz yıl aradan sonra İstanbul Park'ta düzenlendi. Türkiye'nin uluslararası standartlardaki tek yarış pisti olan İstanbul Park, bu yarışlarla yeniden otomobil sporlarına ev sahipliği yaparak büyük bir özlemi sona erdirdi.

İstanbul Park'ta 9 yıllık özlem sona erdi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, Spor Toto, ICRYPEX, AVIS, Tuzla Belediyesi ve Salados'un katkılarıyla organize edilen yarışlar, hem sporseverler hem de sporcular tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Organizasyonu Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ile TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı da yakından takip etti.

 İş ve cemiyet dünyasının da büyük ilgi gösterdiği yarışları izlemek için Cem Hakko, Osman Geylan, Alican Duran, Ali Karacan gibi isimler katılırken, Sinan Çiftçi gibi genç iş insanları da yarışlarda yer aldı.

İstanbul Park yeniden uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Yarışlar, İstanbullular dışında farklı illerden gelen pek çok seyirciye de heyecan yaşatırken, bu heyecanın kendilerini çok umutlandırdığını söyleyen TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, “İstanbul Park’ın açılmasının sadece ulusal değil, uluslararası organizasyonlar için de büyük bir adım. Türkiye'nin otomobil sporlarında yeniden yükselmesi için çalışıyoruz.

Bunun için uluslararası standartlarda bir piste sahip olmamız çok büyük avantaj. Özellikle genç sporcuların bu pisti kullanmasının gelecek başarılar için kritik olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra çabamızı uluslararası yarışların Türkiye'ye çekilmesi için harcayacağız” dedi.

İstanbul Park'ta 9 yıllık özlem sona erdi