Japon oyuncu Yoko Shimada, hayatını kaybetti

Shogun dizisiyle dünyayı sarsıp sonrasında alkol yüzünden kariyerini çöpe atan Altın Küre ödüllü Japon oyuncu Yoko Shimada, 69 yaşında hayatını kaybetti. Fırtınalı bir hayat yaşayan Yoko, zirveye çıktıktan sonra aynı hızla kariyerini çöpe atmıştı.

Japon oyuncu Yoko Shimada, hayatını kaybetti

Türkiye'de de çok sevilen Shogun dizisiyle adını duyuran ünlü Japon oyuncu Yoko Shimada, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yoko'nun ölüm nedeni kolon kanserine bağlı olarak organlarının iflas etmesi olarak açıklandı.

Yoko Shimada kimdir?

Tokyo'da ölen ünlü oyuncu 1970 yılında yayınlanan Osanazuma ile TV kariyerine başlamıştı. 1953 yılında Kumamoto'da doğan ünlü oyuncu, 1974 "The Castle of Sand"te boy gösterdi.

İngilizcesi yeterli olmamasına rağmen Shogun dizisinde Richard Chamberlain'in sevgilisi Mariko karakteri için seçildi. Bu onun hayatını değiştirdi. Shimada buradaki rolüyle Altın Küre ödülünü kazandı.

Dizi çok başarılı olarak küresel bir hit haline geldi. Shimada bir yandan Japonya'da TV yapımlarında rol almaya devam ederken bir yandan da Hollywood'da varlığını sürdürdü.

1981 yapımı "Little Champion" adlı Hollywood filminde rol aldı.

1988 yılına geldiğinde ise Japon oyuncu, bir skandalın ortasında kaldı. Japon rock şarkıcısı Uchida Yuya ile evlendikten sonra hiçbir şey iyi gitmedi. İddiaya göre göre alkol sorunu yaşadı ve büyük bir borcun altına girdi.

Borçlarını ödeyebilmek için çıplak poz verdi. Pozlarının yer aldığı 1992 basımı kitap çok ses getirdi ancak bu onun oyunculuğuna büyük bir zarar verdi.

En son 2011 yılında yetişkin içerikli bir filmde oynadıktan sonra kariyerinin en kötü günlerini gördü. Ekrandaki son görünüşü ise 2016'da yayınlanan Kanon adlı drama oldu.