Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler

Zeki insanların öğrenme, işleme, hatırlama vs. gibi temel beyin fonksiyonları konusunda üstün olduğu bilinen bir gerçektir. Bununla beraber zeki erkeklerin cinsel yeteneklerinin de hemcinslerinden önde olduğu bugüne kadar tanımlanmamıştı.

Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler

11 milyonu aşkın kullanıcısıyla Avrupa’nın lider kaçamak ilişkiler platformu olan Fransız menşeli Gleeden’ın Türkiye’den bağlanan kadın kullanıcıları arasında yaptığı araştırmaya göre zeki erkeklerin aşk yapma konusundaki yetenekleri ayırt edici seviyede.

Araştırmaya katılan 2.367 kadına yöneltilen sorulara verilen cevaplar, kadınların karşı cinsten beklentilerini de ortaya koyar türden.

Ankette sorulan “Zeki erkeklerle aşk yapmak daha zevkli midir” sorusuna katılımcıların %78’i “Evet” diyor.

Bu cevabı verenlere sorulan “Zeki erkeklerle aşk yapmak neden daha zevklidir” sorusuna katılımcıların %33’ü “Cinsel yaratıcılığı yüksek”, %28’i “Daha uzun sürüyor” derken, %21’i “Cinsel beklentimi anlayabiliyor”, %18’i “Aşk seansını iyi idare ediyor” diye cevap veriyor.

Ankete katılan kadınlara sorulan “Erkekte olmazsa olmaz dediğiniz özellik nedir” sorusuna katılımcıların %47’si “Zeka”, %21’i “Tip”, %18’i “Güç“, %14’ü “Empati” olarak yanıtlıyor.

Bu sonuçlar neticesinde kadınların yeni trendinin sapyoseksüellik olduğunu söyleyebiliriz.

* Bu araştırma Haziran 2024 ayı içerisinde Gleeden sitesi üzerinde Türkiye’den giriş yapan 2.367 kadın üye arasında gerçekleştirilmiştir.