Kendi radyonuzu YouTube Music ile oluşturabilirsiniz

YouTube, Gemini özelliklerini platforma taşımayı planlıyor. YouTube Music üzerinde açıklanana göre 'Ask Music' ile radyo oluşturabilirsiniz.

Kendi radyonuzu YouTube Music ile oluşturabilirsiniz

En popüler şarkı dinleme platformlarından biri olan ve YouTube ile entegre olarak kullanıcılara sunulan YouTube Music, yeni bir yapay zeka destekli özelliği sunmaya başladı.

Kendi radyonuzu oluşturmaya izin veren özellik, “Ask Music” olarak adlandırılıyor ve yapay zeka sayesinde daha geniş ve düzenli içerik sunuyor. İşte YouTube Music kişisel radyo detayları…

İsteklerinizi YouTube “Ask Music” ile radyoya dönüştürün

Şarkı bulmak ve dinlemek her ne kadar keyifli olsa da bir yerden sonra müzik platformları sürekli aynı şarkıları çalmaya başlıyor. Bunun sebebi ise dinlediğiniz şarkıların sürekli birbirine benzemesi olabilir.

Bugün yapılan duyuru ile birlikte YouTube, Music uygulamasında yapay zeka ile çalma listesi oluşturabileceğiniz “Ask Music” özelliğini resmi olarak duyurdu.

Eğer ne türde şarkı dinlemek istediğinize karar verdiyseniz fakat farklı ve liste şeklinde dinlemek istyiorsanız, YouTube Music’te bulunan yapay zeka özelliği tam size göre. Şimdilik yalnızca İngilizce dilinde ve birkaç ülkede sunulan Ask Music özelliği, yapay zekaya aktardığınız birkaç cümle ile size uygun şarkıları bir çalma listesi haline getiriyor.

Haziran ayında ortaya çıkan ve Temmuz ayında Google tarafından test edildiği doğrulanan özellik, sonunda daha fazla kullanıcıya ve bölgeye yayınlandı.

Henüz Türkiye’de deneyimlenemeyen Ask Music, sunduğunuz komutlarla birlikte size özel bir radyo oluşturuyor ve bu radyoyu çalma listesi halinde kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.

YouTube Premium üyeliğine dahil olarak sunulan özellik hakkında Gemini ibaresi geçmese bile tanıtım görselinde bulunan sembol Gemini ile benziyor. Yani bu özelliğin Gemini destekli olması yüksek ihtimal ve söylenene göre şimdilik Avustralya, Canada, ve Amerika’da kullanılabiliyor. Ayrıca henüz iOS cihazlarda test edilemiyor.

Kaynak: Shift Delete