Komedyen Elio Pandolfi, hayatını kaybetti

95 yaşındaki İtalyan oyuncu ve seslendirme sanatçısı Elio Pandolfi, hayatını kaybetti. Pandolfi, Carosello adlı ünlü tv programının seslendirmeni ve 500'den fazla filmde seslendirmenlik yapmıştı.

Komedyen Elio Pandolfi, hayatını kaybetti

Carosello adlı tv programının tarihi seslendirme sanatçısı Elio Pandolfi, dün gece hayatını kaybetti. 95 yaşındaki Pandolfi, Roma'daki evinde ölü bulundu.

Elio Pandolfi kimdir?

Elio Pandolfi; oyuncu, seslendirme sanatçısı ve şarkıcıdır. 17 Haziran 1926'da başkentte doğdu. 17 Haziran 1926'da doğan ve geniş bir ailede büyüyen Elio'nun kız kardeşlerinden Maria Luisa, 1943 yılında 23 yaşındayken beklenmedik bir biçimde hayatını kaybetti.

Roma'daki Ulusal Dramatik Sanatlar Akademisi'nden mezun olduktan sonra, 1948'de Venedik'te Milhaud'un Les malheurs d'Orphée'sinde mim dansçısı olarak ilk kez sahneye çıktı ve ardından Orazio Costa ile birlikte Roma'daki Piccolo Tiyatosu'na girdi.

Pandolfi bu dönemde bir dizi animasyon karakterinin seslendirmesini yaptı. 70'li yıllarda tiyatro, televizyon, radyo ve sinema dünyasında boy gösterdi. Daha çok komedi rollerindeydi. İlk filmi 1952 yılında çekilen  Altri tempi - Zibaldone n. 1, son filmi ise 2017'de çekilen Metti una notte'dir.

500'den fazla filmde seslendirmenlik yaptı

Pandolfi, 500'den fazla filmde seslendirmenlik yaparak en büyük İtalyan seslendirme sanatçıları arasında yer aldı.  En son 2019 yılında Roma'da, Riccardo Castagnari'nin yönettiği ve Paolo Silvestrini'nin yönettiği “Hatırlıyorum”da sahneye çıktı.

Usta oyunc,u bugün evlatlık oğlu Natale Orioles'tan ayrılıyor. Kendisinin vasiyetiyle cenaze töreni yapılamayacak. (TV100)