Mark Zuckerberg açıkladı! WhatsApp'tan yeni özellik!

WhatsApp, kullanıcılarından olumlu dönüş aldığı özelliğini genişletiyor. Şirket, Yeni Mesaj Tepkileri özelliğini duyurdu.

Mark Zuckerberg açıkladı! WhatsApp'tan yeni özellik!

Mark Zuckerberg’in CEO’su olduğu Meta şirketine ait WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından birisi konumunda. Platform, kullanıcılarına daha iyi deneyim sunabilmek adına düzenli olarak yeni özellikleri test ediyor. Şirket, son olarak “Yeni Mesaj Tepkileri” özelliğini hayata geçiriyor.

Yeni Mesaj Tepkileri, emojilerde çeşitliliği sağlıyor

Birçok platformun daha önceden kullandığı tepkiler özelliği, artık WhatsApp’a da tamamen geldi. Şirket, Şubat ayında ilk adımlarını attı. Öyle ki platform, Windows 11 ve 10 sürümlerinin Beta programına kayıtlı kişilerle “hızlandırılmış emoji ekleme” özelliğini test etmeye başlamıştı.

Daha sonra tepkiler özelliğini Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlara getiren WhatsApp, bu özellikle olumlu geri dönüşler aldı. Ancak kullanıcılarının eksik bulduğu bir nokta da emoji sayısıydı. Şirket, bugüne kadar belirli bazı emojilerin tepkilerde kullanımına izin veriyordu.

Mark Zuckerberg açıkladı! WhatsApp'tan yeni özellik!

Bugün yapılan açıklamaya göre WhatsApp, bu özelliği Yeni mesaj tepkileri ile genişletiyor. Bugün dağıtılmaya başlanan özellik, kullanıcıların gönderilen mesaja istediği emoji ile tepki vermesine olanak tanıyor.

Bu özelliği kullanabilmek için daha önceki tepki yolunu izlemek yeterli. Öyle ki şu anda gelen mesajlara tepki verebilmek için iletiye uzun süre basıp seçili tepkilerden birisini gönderiyorsunuz. Son güncelleme ile seçili emojilerin yanında “+” ifadesi çıkacak. Bu ifade ile birlikte istediğiniz tepkiyi verebileceksiniz.