MasterChef Fatma Nur'dan sitem! 'Kadınları bir tık geriye atıyorlar'

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef, 4 Eylül Pazar akşamı 61'inci bölümüyle ekranlara geldi. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri koltuğunda oturduğu yarışmanın son bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Onur, Burak, Fatma Nur, Ayaz, Görkem ve Metin'in potada olduğu geceye Fatma Nur'un kadın yarışmacılarla ilgili sitemi damga vurdu.

MasterChef Fatma Nur'dan sitem! 'Kadınları bir tık geriye atıyorlar'

MasterChef Türkiye maratonu tüm hızıyla devam ediyor. İki haftanın geride kaldığı yarışmanın 4 Eylül Pazar akşamı yayınlanan 61'inci bölümünde eleme heyecanı yaşandı. 2-1 skorla haftayı kapatan mavi takımdan dört, kırmızı takımdan ise iki yarışmacının bulunduğu potada Onur, Burak, Fatma Nur, Ayaz, Görkem ve Metin yer aldı.

Oyun öncesi konuşan yarışmacılardan Fatma Nur, bu kez potaya başarısız olduğu için çıkmadığını ifade ederek "Bunu takım arkadaşlarım da söyledi herkes de söylüyor. Ben biraz sinirli ve fevri bir insanım. Bu yüzden geliyorum. Ama sorun yok. Bugün potadan çıkacağım. Herkes destek veriyor" ifadelerini kullandı.

MasterChef Fatma Nur'dan sitem! 'Kadınları bir tık geriye atıyorlar'

Jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu, genç yarışmacının geçen hafta potada 5 kadın yarışmacı ve 1 erkek yarışmacı olmasına içerlediğini anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

“Geçen hafta 'Fatmanur potada beş kadın yarışmacı ve sadece bir erkek yarışmacı var' diye konuşmuştu. Fakat bu hafta da 5 erkek 1 kadın yarışmacımız var. Tam tersi. Geçen hafta bazı sitemlerde bulunmuştun. "Kadın yarışmacıların üzerine oynanıyor" demiştin. Bugün baktığımızda sadece 1 tane kadın yarışmacımız burada. Hala bu görüşün devam ediyor mu?”

"Kadınlar elenmesin istiyorum"

Bunun üzerine konuşan Fatma Nur, "Şefim ben hala söylüyorum, ben kalırsam ve bu böyle devam eder ise yine her hafta en az bir kadın potada olacak. Yukarıdaki arkadaşlarımdan birini tabağı hatalı olsaydı onlar potada olacaktı. Ama ben onları çok seviyorum, onlar da bana destek veriyor. Ben hala kadınlar elenmesin istiyorum" dedi.

Mehmet Şef ise, Fatma Nur'un bu açıklaması üzerine kadın yarışmacıların yemek yapamadıkları takdirde eleme potasına düşeceklerini ve bunun başka bir çaresi olmadığını söyledi.

MasterChef Fatma Nur'dan sitem! 'Kadınları bir tık geriye atıyorlar'

"Kadınlar yapamaz' diye görülüyor"

Profesyonel mutfaklarda da durumun pek farklı olmadığını söyleyen Fatma Nur, "Şefim dışarıdaki profesyonel mutfaklarda da bu böyle. Kadın olduğunda en fazla asistan pozisyonuna kadar yükseltiyorlar. Kadınlar yapamaz diye görülüyor. Tabii ki bunu sizin için söylemiyorum ama çoğu şef böyle düşünüyor ve kadınlar mutfakta çok fazla çalışamıyor. Ben buna sitem ediyorum açıkçası. Burada da bu böyle. Sizin tarafınızdan değil ama bir nebze kadınları bir tık geriye atıyorlar. İki hafta içindeki istatistiklere bakarsanız görürsünüz, hiç bir kadına ana yemek verilmedi" dedi.

Fatma Nur'un ardından söze giren Metin, onunla aynı düşünmediğini; "Benim burada aşçılığına güvendiğim bir sürü kadın arkadaşım var. Gamze abla, Büşra, Serpilay" dedi.

Masterchef'e veda eden isim

Ardından şeflerin verdiği fındıklarla yaratıcı bir tabak çıkartmak için mücadele eden yarışmacılardan Burak, Fatma Nur ve Görkem balkona çıkmayı başardı. Üçlü elemeye kalan  Ayaz, Metin ve Onur ise Mehmet Şef'in imza tabağı olan Tiryaki'nin aynısını yapmak için ter döktü. Gece sonu MasterChef'e veda eden isim Onur oldu. (Milliyet)

MasterChef Fatma Nur'dan sitem! 'Kadınları bir tık geriye atıyorlar'