Metin Arolat'ın cenaze programı belli oldu

Türk pop müziğinin sevilen ismi şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat'ın ani vefatı, sevenlerini yasa boğmuştu. Arolat'ın ölümü sonrası cenaze programı netleşti.

Metin Arolat'ın cenaze programı belli oldu

Şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı'nda sahne aldığı mekanda sahnede fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

52 yaşındaki Arolat, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat’ın cenaze programı belli oldu.

Arolat’ın cenazesi, yarın Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından memleketi İzmir’e gönderilecek.

İzmir’de toprağa verilecek

İzmir'de ise, Pazartesi günü Hacımustafa Beşikçioğlu Camii'nde öğle namazını takiben düzenlenecek cenaze namazının ardından Arolat, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

Metin Arolat'ın cenaze programı belli oldu

Metin Arolat kimdir?

28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Metin  Arolat, Mevlana'nın 23. kuşak torunudur.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Arolat, mezun olduktan sonra İstanbul'a taşındı. Bir reklam ajansında işe başlayan Metin Arolat, ardından Amerika'ya gidip reklamcılık eğitimi almıştır.

1995 yılında Ayrılık Olmaz isimli albüm ile müzik piyasasına giriş yapan Metin Arolat, hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüttü.

"Ayrılık Olmaz", "Yine Bir Başıma", "Kabul Et", "Lütfen Yaz Gelsin", "Çok Daha Ötesi", "Karavan" gibi albüm ve single çalışmalarına imza atan Arolat, birçok markanın reklam filmlerinde yönetmenlik yaptı.

Müzik kariyeri boyunca pop müziğin sevilen isimlerinden biri haline gelmiş, kendine has tarzı ve enerjik sahne performanslarıyla dikkat çekmiştir.

Kaynak: Magazin Burada