Müzisyen Joe Messina, hayatını kaybetti

Motown sound'unun temel taşlarından olan Funk Brothers'ın efsanevi gitaristi Joe Messina 93 yaşında hayatını kaybetti.

Müzisyen Joe Messina, hayatını kaybetti

Funk Brothers ile olan çalışmaları Motown sound'ının temellerini oluşturmaya yardımcı olan ünlü gitarisi Joe Messina, 93 yaşında Northville'de öldü.

Uzun süredir Warren'da ikamet eden Messina'nın 12 yıldır devam eden böbrek hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Oğlu tarafından yapılan açıklamada Messina'nın bir ay öncesine kadar kendi başına yaşadığı, evinde caz davetleri verdiği bildirildi.

50'lerin sonundan 70'lerin başına kadar Messina, Funk Brothers'ta Motown's Studio A'da bir sürü hit şarkı üretti.

Stevie Wonder, Four Tops, The Supremes, Marvin Gaye gibi birçok şarkıcı ve grubun orkestrası olarak görev yapan grup You Keep Me Hangin' on, I Can't help myself, baby love gibir birçok hit şarkının ortaya çıkmasında önemli bir rol oynadı.

Grup, Motown sound'unun arkasındaki müzisyenler olarak ün yaptı.

Messina gitar çalmaya erken yaşlarda başlamış ve kısa sürede dikkatleri üzerine çekmişti. Detroit'in en büyük kulüplerinde çaldıktan sonra Berry Gordy'nin teklifiyle Motown kariyerine başlamıştı.

Sayısız Motown kaydında çalan Messina, 1072 yılına kadar Motown için çalmaya devam etti. Ayrıca Motown Records ve Motown Müzesi'ne yaptığı katkılarla da adından söz ettirdi. Ünlü gitarını müzeye bağışlamıştı.