Netflix'ten bazı ülkeler için flaş adım! Kaldırıyor…

Netflix, yaptığı açıklamalarla birlikte bazı ülkelerde abonelik planlarında değişikliğe gideceğini ve Temel planı kaldıracağını duyurdu.

Netflix'ten bazı ülkeler için flaş adım! Kaldırıyor…

Netflix, dünya üzerindeki en büyük dijital yayın platformlarından biri olmasına rağmen, son zamanlardaki zam ve abonelik haberleri ile gündemde sürekli yer alıyor.

Bugün yapılan resmi duyurulara göre dijital yayın platformu, bazı ülkelerde Temel abonelik planını kaldıracağını duyurdu. İşte Netflix Temel abonelik planı ve kaldırılacak ülkeler…

Netflix, Temel abonelik planı yerine reklamlı veya daha pahalı paketi sunacak

Geçtiğimiz günlerde yapılan zam haberleri ile tekrardan gündem olan Netflix, Türkiye için bu yıl içerisinde ikinci kez zam getirdi ve abonelik ücretlerini yüzde 30 oranında yükseltti. Şimdi yapılan duyurularla birlikte Netflix’in bazı ülkelerde Temel abonelik paketi yerine reklamlı veya daha pahalı olan Standart ve Özel Plan’a yönlendireceği doğrulandı.

Özellikle son yıllarda yaptığı paket değişiklikleri, insanları yavaş yavaş Netflix’ten soğutmaya başlasa da, hala milyonlarca kullanıcı Netflix aboneliğini devam ettiriyor.

Bugün yayınlanan duyuru ile birlikte İngiltere ve Fransa’da uygun fiyatlı reklamsız paketin kalkacağı ve yerine reklamlı uygun paket veya reklamsız pahalı paketlerin alınması için zorlanacağı belirtildi.

İngiltere’de Netflix Temel abonelik planı 11.99 dolardan sunulurken, artık yeni kullanıcılar için kullanılabilir olmayacak. Netflix’in yeni abonelik planı olarak ortaya çıkan ve daha uygun fiyatlı olarak tanıtılan fakat reklamlı aboneliği 6.99 dolardan yeni kullanıcılar için seçenek olarak sunulacak.

Netflix, İngiltere’de reklamsız Standart versiyonu 15.49 dolardan ve Premium Özel Plan’ı 22.99 dolardan satışa sunuyor. Ayrıca Netflix, önceki duyurularda durdurma butonuna basıldığında reklam gösterecek bir özelliği test ettiğini duyurmuştu. Bu özellik eğer aktif olursa yalnızca reklamlı aboneliklerde uygulanacak.

Türkiye’de ise şimdilik fiyatlar böyle:

Netflix'ten bazı ülkeler için flaş adım! Kaldırıyor…

Kaynak: Shift Delete