Oyuncu Burt Young hayatını kaybetti

Bir döneme damga vuran 'Rocky' serisinde Sylvester Stallone tarafından canlandırılan 'Rocky Balboa'nın kayınçosu 'Paulie Pennino' rolüyle tanınan oyuncu Burt Young, 83 yaşında vefat etti.

Oyuncu Burt Young hayatını kaybetti

Sylvester Stallone ile birlikte rol aldığı 1976 yapımı orijinal film 'Rocky' filminde canlandırdığı 'Paulie Pennino' rolüyle tanınan ve Oscar'a aday gösterilen ünlü oyuncu Burt Young'tan acı haber geldi.

ABD'li oyuncu, yazar ve ressam olan Young'un 83 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Kızı duyurdu

Acı haberi Burt Young'ın kızı Anne Morea Steingieser duyurdu. Steingieser, 'New York Times'a yaptığı açıklamada babasının 8 Ekim'de Los Angeles'ta vefat ettiğini belirtti.

Anne Morea Steingieser, ünlü oyuncunun ölüm nedeni hakkında ise bilgi vermedi.

"İnanılmaz bir adam ve sanatçıydın"

Sylvester Stallone, acı haberi almasının ardından üzüntüsünü, "Sevgili Arkadaşım Burt Young; inanılmaz bir adam ve sanatçıydın. Ben ve dünya seni çok özleyeceğiz... Huzur içinde yat" sözleriyle dile getirdi.

Filmde 'Rocky'nin kayınçosuydu

Ayrıca Burt Young, filmde Sylvester Stallone'nin canlandırdığı baş karakter 'Rocky Balboa'nın kasabı ve kayınçosu rolünü canlandırıyordu.

'Rocky', 'Paulie'nin çalıştığı et deposundaki karkasları yumruklamayı boks antrenmanının bir parçası haline getirmişti.

Burt Young’ın canlandırdığı 'Paulie Pennino', aynı zamanda 'Rocky Balboa’nın eşi Adrian’ın da ağabeyiydi.

150'den fazla filmde rol almıştı

Rol aldığı yapımlarda genellikle 'sert adam' rollerini canlandıran ünlü oyuncu, kariyeri boyunca 150’den fazla filmde de rol almıştı.

Kaynak: Habertürk