Oyuncu Tania Mendoza, oğlunu beklerken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Meksikalı 42 yaşındaki ünlü oyuncu ve şarkıcı Tania Mendoza, 11 yaşındaki oğlunu futbol akademisinden almak için beklerken motosikletli iki kişi tarafından göğsünden çok sayıda vurularak öldürüldü. 2010 yılında da fidye için kaçırılan ünlü oyuncunun, olayından bu zamana kadar ölüm tehditleri aldığı için savcılığa başvurduğu öğrenildi.

Oyuncu Tania Mendoza, oğlunu beklerken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Meksika'da yaşanan şiddet olaylarının son kurbanı ünlü oyuncu Tania Mendoza oldu. 11 yaşındaki oğlunun antrenmanının bitmesini bekleyen Mendoza, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Meksikalı oyuncu ve şarkıcı Tania Mendoza, 11 yaşındaki oğlunu Morelos eyaletinde katıldığı futbol akademisinden almak için beklerken ateşli silahla vurularak öldürüldü.

Salı günü Cuernavaca şehrindeki spor tesisinin dışarısında diğer anne ve babalarla beklerken iki silahlı adamın motosikletle yanaştığı, bir tanesinin Mendoza'ya defalarca ateş ettiği ve ardından saldırganların kaçtığı aktarıldı.

Resmi verilere göre, Meksika'da geçen yıl her gün en az 10 kadın öldürüldü.

Uluslararası Af Örgütü, Meksika'da kadın cinayetlerinin 940'ı, yani üçte birinin cinsiyete dayalı suç olduğunu söyleyerek durumu "korkunç bir salgın" olarak tanımlıyor.

42 yaşındaki Mendoza, 2005'te Luis Estrada'nın La Mera Reyna del Sur adlı aksiyon filmindeki rolüyle ün kazanmıştı.