'Pırıl: Sayıların Gizemi', birinciliği kimseye bırakmadı

Çocukları matematiğin eğlenceli dünyasıyla tanıştıran yerli animasyon filmi 'Pırıl: Sayıların Gizemi' yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 4 Ekim'de vizyona giren film, üçüncü haftasında da 150 binden fazla seyircinin tercihi oldu. Film, toplamda yaklaşık 300 bin seyirciyle buluştu.

'Pırıl: Sayıların Gizemi', birinciliği kimseye bırakmadı

Salonlardan mutlu ayrılan seyircilerin memnuniyeti, Paribu Cineverse web sitesi ve mobil uygulamasında yer alan "Golden Egg" sayfasına da yansıdı.

Seyirci oylamaları sonucunda "izlemelisin" tavsiyesi öne çıktı. Görsel dünyadan senaryoya kadar farklı kategorilerde oylama yapılan "Golden Egg’’de, seyirciler hikâye ve görselliğe tam puan verdi.

Yerli ve yabancı filmlerin seyirciler tarafından onaylandığı popüler platform IMDb’de de durum değişmedi. Seyirciler, filme 10 üzerinden 8.6 puan verdi.

Seyircilerin olumlu yorumları platformlarla sınırlı kalmadı. Sosyal medyada çocuklar, Pırıl ve arkadaşlarına sevgilerini ifade ederken aileler, filmin eğitici ve öğretici yönünü beğeniyle karşıladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öneriyor

Millî Eğitim Bakanlığı, matematiği eğlence ile birleştiren filmi takdirle karşılıyor. Öğretmenler ise filmi, çocuklara matematiği sevdirmek için bir fırsat olarak görüyor. Sınıf gezilerinin düzenlendiği filmden en çok da öğrenciler memnun kalıyor.