Rıfaz Ilgaz'ın ailesinden Hababam Sınıfı oyuncularına dava

Rıfat Ilgaz'ın kaleme aldığı Hababam Sınıfı serisinin oyuncuları Ahmet Arıman, Teoman Ayık ve Tuncay Akça, kurdukları Hababam Vokal Grubu ile mahkemelik oldu. Ilgaz'ın ailesi, Yeşilçam'ın 3 usta oyuncusuna dava açtı.

Rıfaz Ilgaz'ın ailesinden Hababam Sınıfı oyuncularına dava

Hababam Vokal Grubu davalık oldu. Rıfat Ilgaz’ın kaleme aldığı Hababam Sınıfı çok sevilince 70’li yıllarda beyazperdeye uyarlandı. Kemal Sunal, Tarık Akan, Münir Özkul, Adile Naşit gibi oyuncuların da rol aldığı Hababam Sınıfı serisi Yeşilçam’ın en çok izlenenleri arasına girdi.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, Hababam Sınıfı’nın unutulmaz sahneleri arasında, öğrencilerin her dönem sonunda sahneye çıktığı Hababam Vokal Grubu da vardı. Filmin oyuncuları Hayta İsmail diye tanınan Ahmet Arıman, Teoman Ayık ve Tuncay Akça yıllar sonra bir araya gelerek Hababam Vokal Grubu’nu yeniden canlandırdı.

Marka hakkına tecavüz

Ilgaz’ın ailesi, “Hababam Sınıfı” markasını “Hababam Sınıfı Vokal Grubu” adı altında kullanarak marka hakkına tecavüz ettikleri iddiasıyla Arıman, Ayık ve Akça’ya dava açtı.

2 marka arasında benzerlik olduğunu iddia eden Rıfat Ilgaz’ın ailesi, şimdilik 3 bin lira maddi tazminat ile ‘Hababam Vokal Grubu’ adlı sitelere erişimin engellenmesini talep etti.