Şarkıcı Donny Gerrard hayatını kaybetti

Skylark'ın klasikleşmiş hiti Wildflower'la adından söz ettiren ünlü şarkıcı Donny Gerrard 75 yaşında hayatını kaybetti.

Şarkıcı Donny Gerrard hayatını kaybetti

Ünlü müzisyen ve şarkıcı Donny Gerrard, 75 yaşında aramızdan ayrıldı. Elton John ve Mavis Staples gibi isimlerle çalışan ve müthiş bir sese sahip olan Donny Gerrard, 1972 yılında yayınlanan Skylark hiti "Wildflower" ile kendini kanıtlamıştı.

Kanadalı ritim ve blues vokalisti, zanaatında titiz, sosyal hayatında ise çekingendi. O baladlarından birini seslendirdiğinde bütün kulaklar pürdikkat ona odaklanırdı.

Skylark'ın vokalistlerinden BJ Cook onun için, "Donny'nin asla değiştiremeyeceğiniz özel bir sesi ve varlığı vardı. Donny Skylark'a gelmeyi kabul ettiğinde çok sevinmiştik" demişti.

Gerrard yeteneğine rağmen ilgi odağı olmayı hiç istemedi. Öne çıkarılmasından rahatsız oluyordu.

19 Mart 1946'da Vancouver'da doğan ünlü müzisyen aslında erken yaşta üne kavuşmuştu. O dönemde tüm liselerde vokal yeteneğiyle dikkat çekmişti. Al Foreman, 17 yaşındaki Donny'nin ününü duymuş ve onu dinlemeye gitmişti. Foreman o gün için "Onun varlığından, sesinden oldukça etkilenidiğimi hatırlıyorum" demişti.

Ertesi yıl Foreman, Donny Gerrard ve Checkmates grup kurmaya kar verdi. Üç yıl süren bu grup macerasının ardından Gerrard kısa bir süre için Hawai'de başka bir grupta yer aldı. Ancak sonrasında Night Train Revue'nin basçısı olarak Foreman'la yeniden yolları kesişti. Bütün bunlar asıl çıkışın provasıydı.

19707lerin başında konser için solist arayan Skylark adlı Vancouver grubu seçmelere başladı. Donny Gerrard'ı dinlediklerinde şaşkına döndüler. Gerrard'ın katılımıyla grup patlama yaptı. Radyolarda Skylark'ın Wildflower şarkısı çalıyordu. Bilboard listelerinde 21 hafta kalan şarkı, Skylark'ın albüm satışlarını patlattı. Her gün bir başka kanaldaydılar. Ancak bu durumdan Donny Gerrard çok da mutlu değildi. Çünkü o çekingen biriydi. Bayılacak gibi hissediyordu. Öne çıkmaktan hiç hoşlanmamışt. Bu nedenle ilerleyen dönemde grupta düet ve armoni öne çıktı. Birlikte şarkı söylerken Donny daha rahattı. Ancak gruptaki üyeler onun gibi şarkı söyleyemeyeceklerini biliyordu. Hep gölgede kalacaklardı.

2. albümden sonra Skylark dağıldı. Gerrard da arka planda olabileceği projeler peşinde koştu. Elton John'un Rocket Record Company'sinde solo sanatçı olarak yer aldı. Elton John'un 1975'te çıkan albümü Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy"unda yedek şarkıcı olarak yer aldı. Bu sayede daha fazla işalmaya başladı. Bette Midler, Bob Seger, Neil Diamond, Linda Ronstadt gibi isimlerle çalıştı.

Sonra solo performanslar da gösterdi ancak plak şirketlerinin beklediği hit şarkılar çıkmadı. Bir süre ortadan kaybolduktan sonra Etiyopya'da açlık için para toplayan Kanadalı "Tears Are Not Enough"a katıldı. Bryan Adams'la birlikte sahne aldı. Takip eden yıllarda çeşitli gruplarda performans göstermeye devam etti. (Haber Global)