Şevket Çoruh'tan şaşırtan Arka Sokaklar itirafı! 'Geri döndüm çünkü…'

Ozan Güven ve Şevket Çoruh, Sibel Arna'ya konuştu. Ozan Güven, 'Şevket 'sahneye çık' demeseydi bir daha oyunculuk yapmazdım' derken Şevket Çoruh ise, 'Hayatta her şeyin bir yedeği vardır. Ozan Güven'in yedeği yoktur' dedi.

Şevket Çoruh'tan şaşırtan Arka Sokaklar itirafı! 'Geri döndüm çünkü…'

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”un 54. Bölüm konukları Ozan Güven ve Şevket Çoruh oldu. İlk kez birlikte bir YouTube programına katılan oyuncular 30 yıllık dostlukları, Baba Sahne’de birlikte ürettikleri sanat, hayata bakış açıları, farklılıkları ve kavgaları ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. İşte programdan öne çıkan başlıklar…

OZAN GÜVEN’İN YEDEĞİ YOKTUR

Şevket Çoruh: “Dostluğumuz 30 yılı aştı. Her saniye görüşmesek de görüştüğümüz zaman kaldığımız yerden devam edebildiğimiz bir arkadaşlık bizim ki. Ozan’ın tiyatro sahnesinde yaptıkları ve yapacakları bizim için de çok heyecan verici bir durum. Çünkü nereden baksanız bu hayatta her şeyin bir yedeği vardır ama Ozan Güven’in yedeği yoktur.”

Ozan Güven: “Gece hızlı aramalarda Şevket vardır benim hayatımda. Şevket’in benim hayatımdaki rolü büyüktür… Özellikle son beş senede... Baba Sahne’de sahneye çıkmasaydım, ben bir daha oyunculuk yapmazdım. Ruh halim ve o zamanki durumum buna çok el vermiyordu. Şevket “hayır sahneye çıkacaksın bu senin mesleğin” demeseydi gerçekten oyunculuk yapmıyor olabilirdim şu an. Onun teşviki ve isteğiyle bu tiyatroya manevi borcumu ödemeye başladım. Ömrümün sonuna kadar ödemeye devam edeceğim. Cenazem de bu salondan kaldırılacak.”

KAVUĞU AÇIKTA BİR YERDE BULURSAM ÇALACAĞIM

Ozan Güven: “Yaşarken başımıza bir sürü şeyler geliyor, bir sürü apoletler takıyoruz. Üstümüzdeki bir sürü bir şey eksiliyor, fazlalaşıyor… Ben tanıdığımda “Son Maltepeli Şevket‘di, şimdi kavuklu Şevket oldu”.

Bir taraftan şunu düşünüyorsun oğlum bu senin 30 yıllık çocukluk arkadaşın da bir taraftan da kavuklu. Bir kavukluyla sahneye çıkmanın önemini tabii ki biliyorum. En azından tiyatro tarihine kavukluyla sahneye çıkan biri olarak geçeceğimi biliyorum. Ama her defasında söylüyorum; açıkta bir yerde bulursam çalıcam.”

ARKA SOKAKLARA GERİ DÖNDÜM ÇÜNKÜ PARA LAZIM

Şevket Çoruh: “Arka sokaklara tekrar geri döndüm çünkü para lazım. 18 sene boyunca oynadım bir daha dönmemeye kararlıydım. Ama gerçeklerin ne olduğunu görünce… Bir de Mesut komiser çok severek oynadığım bir karakter benim o yüzden geri döndüm. O yüzden çok şikayetçi değilim açıkçası.”