Spotify'ın sevilen özelliği artık Türkiye'de!

Spotify'ın 65 pazarda kullanımda olan özelliği Daylist artık Türkiye'de. Peki Spotify Daylist nedir ve nasıl çalışır?

Spotify'ın sevilen özelliği artık Türkiye'de!

Müzik, gün boyunca değişen ruh hallerimize eşlik eden en önemli unsurlardan biri. Sabahın enerjisiyle güne başlarken dinlediğimiz şarkılar, akşamın dinginliğinde tercih ettiklerimizden farklı olabiliyor. Spotify, bu değişken ruh hallerimize ayak uyduran dinamik çalma listesi Daylist‘i Türkçe dil desteğiyle Türkiye’de kullanıma sundu.

Spotify Daylist nedir ve nasıl çalışır?

Daylist, Spotify’ın geliştirdiği kişiselleştirilmiş bir çalma listesi özelliği. Gün boyunca sizinle birlikte evrimleşen bu liste, modunuza ve günün farklı saatlerine uygun müzikler sunarak dinleme deneyiminizi zenginleştiriyor.

Sabah güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak şarkılarla başlayan Daylist, gün içinde çalışırken odaklanmanıza yardımcı olacak parçalara, akşam ise dinlendirici melodilere geçiş yaparak size her an eşlik ediyor.

Spotify’ın algoritması ise bu noktada oldukça başarılı. Zira dinleme geçmişinizi, beğendiğiniz şarkıları ve sanatçıları analiz ederek size özel bir müzik yolculuğu oluşturuyor. Bu sayede Daylist her gün yenilenerek sürprizlerle dolu bir müzik keşfi deneyimi sunuyor.

Daylist halihazırda 65 pazarda kullanıma sunulmuş durumda ve popülerliği her geçen gün artıyor. Spotify verilerine göre Daylist kullanıcılarının yüzde 70’i bu listeyi haftadan haftaya düzenli olarak dinliyor. Bu yılın başından bu yana ise Daylist’in kendi ülkelerinde ne zaman kullanıma sunulacağını soran kullanıcı sayısında yüzde 118’lik bir artış gözlemlendi.

Aslında kullanıcılar tarafından yapılan sosyal medya paylaşımları da Daylist’in popülerliğini gözler önüne seren bir diğer unsur. Zira Spotify’ın en çok paylaşılan kişiselleştirilmiş deneyimi olan Daylist, milyonlarca kullanıcı tarafından sosyal medyada paylaşılıyor.

Daylist’e nasıl erişebilirim?

Daylist’e erişmek oldukça kolay. Spotify mobil uygulamasında “Senin İçin Hazırlandı“ bölümünde Daylist’inizi bulabilirsiniz. Ayrıca Spotify uygulamanızda Daylist araması yaparak veya spotify.com/daylist adresini ziyaret ederek de listenize ulaşabilirsiniz.

Beğendiğiniz bir Daylist’i kendi kütüphanenize kaydetmek isterseniz, çalma listesinde “…” simgesine dokunup “Çalma listesine ekle” sekmesinin ardından “Yeni Çalma Listesi” seçeneğini seçebilirsiniz.

Daylist’inizi sosyal medyada paylaşmak için hazır ekran görüntüleri, kişiselleştirilmiş çıkartmalar veya özelleştirilebilir paylaşım kartları gibi ek özellikler de sunuluyor. Bu sayede, müzik zevkinizi arkadaşlarınızla kolayca paylaşabilir ve onların da Daylist deneyimini keşfetmelerini sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Shift Delete