Süper Kupa, Galatasaray'ı farklı yenen Beşiktaş'ın oldu

Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı farklı mağlup eden Beşiktaş, kupayı üçüncü kez müzesine götürdü. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, ilk maçında derbi zaferi yaşarken, Ciro Immobile iki, Rafa Silva da bir golle de siyah-beyazlı formaya 'Merhaba' dedi. Galatasaray'da Victor Nelsson kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Süper Kupa, Galatasaray'ı farklı yenen Beşiktaş'ın oldu

Turkcell Süper Kupa finalinde geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Beşiktaş karşı karşıya geldi. İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı 5-0 mağlup eden Beşiktaş kupanın sahibi oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Ciro Immobile (2), Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu kaydetti. Beşiktaş böylece 2006 ve 2022'den sonra üçüncü kez Süper Kupa'da şampiyonluk sevinci yaşadı. Galatasaray, Victor Nelsson'un kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

BEŞİKTAŞ ÇOK FARKLI

Sezonun ilk maçında son şampiyon Galatasaray, beklenen futbolundan uzak bir performans sergilerken, geçen yıl çok kötü bir sezon geçiren Beşiktaş ise oynadığı futbolla göz doldurdu.

Rakibine göre daha derli toplu bir görüntü çizen Beşiktaş, Galatasaray'a net pozisyon vermeden bulduğu beş golle galip gelmeyi başardı. Galatasaray'da ise orta sahada yapılan pas hataları ve temposuz oyun dikkat çekti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, siyah-beyazlı takımın başında çıktığı ilk resmi maçta derbi galibiyeti yaşadı.

Yeni transferler Ciro Immobile ve Rafa Silva da Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçta ağları iki kez havalandırmayı başardı.

Kaynak: Sözcü