WhatsApp mesajının kimden geldiğini anlamanın yolu…

Grupların da devreye girmesinin ardından her gün yüzlerce WhatsApp mesajına maruz kalıyoruz. Mesajın kimden geldiğini anlamak için de sürekli telefona bakıyoruz. Peki bu işin başka bir oluru var mı? Var elbette...

WhatsApp mesajının kimden geldiğini anlamanın yolu…

Her gün mesaj bombardımanına uğradığımız WhatsApp'ta mesajın kimden geldiğini anlamak için kilitli ekrana bakmak gerekiyor.

Peki sizi akıllı telefon ekranına baktırmadan mesajları anlamanızı sağlayacak bir yol olduğunu söylesek. Hem de çok pratik.

Telefona hiç dokunmadan...

Eğer cep telefonu yakınınızda değilse WhatsApp mesajının kimden aldığını anlamanızı sağlayacak bu basit yöntemle telefona hiç dokunmadan bilgi sahibi olacaksınız. Bunun için ayarlarda basit bir değişiklik yapmanızı gerekiyor. Böylece mesajın kimden ya da hangi gruptan geldiğini kolayca çözebileceksiniz.

WhatsApp mesajlarının kimden geldiğini ayırt emek için uygulamada kişilere kendi zil seslerini, titreşim düzenlerini ya da bildirim LED ışığı renklerini atayabilirsiniz.

Bunu yapmak için herhangi bir sohbeti seçip sohbetin ayrıntılarını görüntülemek için kişinin adına dokunun.

Sonra "Kişisel bildirimler" sekmesine gidin ve bu seçeneği etkinleştirin. Ardından bu kişi için ayrı bir bildirim sesi, titreşim modeli ya da renk seçin.

Bir yolu daha var

Ayrıca genel WhatsApp ayarlarına girip sohbet ve grup b ildirimleri için temel ayırt edici özellikleri de tanımlayabilirsiniz. Örneğin grup mesajları için her zaman mavi rengi, bireysel sohbetler için ise yeşil rengi seçerek de bir ayrıma gidebilirsiniz. Bu ayar için WhatsApp'ı açıp 'Bildirimler'e ulaşmanız gerekiyor.