Davet, 7 milyon dolarla gişenin ilk sırasına yerleşti

ABD'de haftanın yeni filmlerinden Davet (The Invitation), 7 milyon dolar hasılata ulaştığı açılışıyla Box Office ABD'nin birinci sırasına yerleşti ve Mayıs 2021'den bu yana en düşük hasılatlı gişe lideri oldu.

Davet, 7 milyon dolarla gişenin ilk sırasına yerleşti

ABD gişesindeki duraklama dönemi daha da derinleşiyor. ABD'de de, Türkiye'dekine benzer şekilde, büyük oranda vizyon takviminde yeni cazip filmlerin olmamasından kaynaklı bir düşüş gözleniyor.

Öyle ki, haftanın yeni filmlerinden Davet (The Invitation), elde ettiği sadece 7 milyon dolar hasılatla Box Office ABD'nin zirvesine yerleşti ve Mayıs 2021'den bu yana en düşük hasılatlı gişe lideri olmuş oldu.

Box Office Türkiye'de yer alan habere göre, pandeminin etkilerinin devam ettiği o Mayıs 2021'de, Spiral: Testere Devam Ediyor (Spiral: From the Book of Saw) filmi, 4.5 milyon dolar hasılatla Box Office ABD'nin birinci sırasında yer almıştı. The Invitation, 2 Eylül'de ülkemizde gösterime girecek.

Suikast Treni (Bullet Train), dördüncü hafta sonunda 5.6 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken, bir önceki hafta sonunda listeye ikinci sıradan giren Canavar (Beast), 4.9 milyon dolarla üçüncü basamakta kendine yer buldu.

4,75 milyon dolarla dördüncü sırada yer alan Top Gun: Maverick yılın gişe olayı olmaya devam ederken, bir önceki haftanın lideri Dragon Ball Super: Super Hero ise 4.57 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (26-28 Ağustos 2022)

1- Davet (The Invitation) - 7 milyon dolar

2- Suikast Treni (Bullet Train) – 5.6 milyon dolar

3- Canavar (Beast) – 4.9 milyon dolar

4- Top Gun: Maverick – 4.75 milyon dolar

5- Dragon Ball Super: Super Hero – 4.57 milyon dolar