Top Gun: Maverick, ABD'de toplam hasılatta Titanic'i geride bıraktı

Brad Pitt'li aksiyon filmi Suikast Treni (Bullet Train), 30,12 milyon dolar hasılatla açılış hafta sonunda Box Office ABD'nin yeni lideri olurken Top Gun: Maverick ise ABD'de toplamda 662,5 milyon dolara ulaşarak Titanic'i geride bıraktı ve ABD'de tüm zamanların en çok hasılata erişen filmleri listesinde yedinci sıraya yükseldi.

Top Gun: Maverick, ABD'de toplam hasılatta Titanic'i geride bıraktı

Gösterimdeki on birinci hafta sonunda ilk defa Top 5'in dışında kalsa da bu durum Top Gun: Maverick'in önemli bir mihenk taşını daha geride bırakmasına engel olmadı. Hafta sonunda yaklaşık 7 milyon dolar hasılata erişen film, ABD'de toplam 662,5 milyon dolara ulaştı ve 659,36 milyon dolar hasılatı bulunan Titanic'i geçerek ABD'de tüm zamanların en çok hasılat toplayan filmleri listesinin yedinci sırasına yükseldi.

Box Office Türkiye’nin haberine göre, listede an itibarıyla Maverick'in önünde 678,8 milyon dolarla Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve 700,4 milyon dolarla Black Panther bulunuyor. Film, şu ana kadar dünya genelinde ise 1,352 milyar dolar hasılata erişmeyi başardı.

Brad Pitt'in başrolünde yer aldığı aksiyon filmi Suikast Treni (Bullet Train), ilk hafta sonunda 30,12 milyon dolar hasılata ulaşarak Box Office ABD listesine birinci sıradan giriş yaptı. Bir önceki hafta sonunun lideri DC Süper Evciller Takımı (DC League of Super-Pets) ise 11,2 milyon dolarla haftayı ikinci sırada kapattı.

Gösterimdeki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Hayır (Nope), 8,5 milyon dolarla kendine üçüncü basamakta yer bulurken, global olarak 700 milyon dolar hasılata baremine dayanan Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (Thor: Love and Thunder), 7.6 milyon dolarla dördüncü sırada yer aldı. Dünya genelinde 900 milyon doları aşan Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi (Minions: The Rise of Gru) ise 7,1 milyon dolarla hafta sonu listesinin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (05-07 Ağustos 2022)

1- Suikast Treni (Bullet Train) - 30,12 milyon dolar

2- DC Süper Evciller Takımı (DC League of Super-Pets) - 11,2 milyon dolar

3- Hayır (Nope) - 8,5 milyon dolar

4- Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (Thor: Love and Thunder) - 7,6 milyon dolar

5- Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi (Minions: The Rise of Gru) - 7,1 milyon dolar