Usta müzisyen Halil Binbaşıoğlu, vefat etti

Şanlıurfa'nın müziğinin yaşatılmasında ve yeni nesle aktarılmasında büyük emekleri olan Halil Binbaşıoğlu 80 yaşında vefat etti.

Usta müzisyen Halil Binbaşıoğlu, vefat etti

Kazancı Bedih, Seyfettin Sucu, Abdullah Uyanık, Şükrü Hafız, Ahmet Cankat ve daha birçok sanatçının ses ve görüntü kayıtlarını tutarak Şanlıurfa’nın müziğine önemli bir katkı sunan Halil Binbaşıoğlu hayatını kaybetti.

Urfa Pusula’nın haberine göre, ölümüyle sevenlerini yasa boğan Binbaşıoğlu’nun cenazesinin bugün öğle namazına müteakiben Balıkesir Altınoluk’da defnedileceği öğrenildi.

Halil Binbaşıoğlu kimdir?

1960 yılından sonra Şanlıurfa’nın müziğine olan kayıt altına alma merakını hayatı geçiren Halil Binbaşıoğlu, yaklaşık 50 yılda 2 binin üzerinde arşivleme yaptı.

1980 yılında aldığı kamera ile kayıt altına aldığı birçok hem ünlü hem de mahalli sanatçıya ait ses ve görüntüleri internet ortamına aktaran Binbaşıoğlu, Urfa’da o dönemde yayın hayatına başlayan radyolar için de önemli kaynak oluşturdu.

Yaşamının son yıllarını Hatay’ın Dörtyol ilçesinde geçirmeye başlayan Binbaşıoğlu, Şanlıurfa’nın müziğine ve kültürüne ait olan 200’e yakın video kasetini ve 800 adet de ses kasetini karşılıksız olarak Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne hibe etmişti.