Western filmlerinin unutulmaz ismi LQ Jones hayatını kaybetti

Western filmlerinin unutulmaz oyuncusu LQ Jones, 94 yayında hayatını kaybetti. Elvis Presley'den Robert de Niro'ya kadar birçok ünlü isimle rol alan Jones, sahne adı olarak gerçek adını kullanmıyordu.

Western filmlerinin unutulmaz ismi LQ Jones hayatını kaybetti

Film yapımcısı Sam Peckinpah ile yaptığı ortak işlerle tanınan ünlü Western filmleri oyuncusu LQ Jones, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Karakter oyuncusu olarak bilinen Jones onlarca Western filminde rol almıştı. En dikkat çeken yapım ise The Wild Bunch and Hang'Em High olmuştu.

Jones'un Hollywood'daki evinde doğal nedenlerden dolayı öldüğü, ailesinin yanı başında oludğu belirtildi.

Acı haberi torunu Erte de Garces duyurdu.

LQ Jones kimdir? Gerçek adı nedir?

1927 yılının Ağustos ayında Teksas'ta doğan ve tam adı Justice Ellis McQueen JR olan LQ Jones, sinema ve televizyon oyuncusudur. Ünlü oyuncu ilk olarak 1955 yapımı Battle Cry filminde oynadı. Raoul Walsh'un bu filminde Er LQ Jones rolünü canlandırdı. Daha sonra canlandırdığı bu karakteri sahne ismi olarak kullanmaya başladı.

Daha sonra birçok TV yapımında boy gösterdi. 1950'li ve 1960'lı yıllarda aralarında Cheyen, Gunsmoke, Laramie, Wagon Train, Lassie, Johnny Ring, The Big Valley, Perry Mason'ın da bulunduğu çok sayıda yapımda rol aldı.

50 yılı aşan kariyerinin en nöemli rolü TC adlı bir avcıyı canlandırdığı, 1969 yapımı The Wild Bunch oldu. Sam Peckinpah'ın yönettiği bu filmin ardından Jones, birçok Peckinpah projesinde yer aldı. Bunların arasında Klondike, Ride the High Country, Major Dundee, The Ballad of Cable Hogue ve Pat Garrett & Billy the Kid sayılabilir.

Hang'Em High filminde de oynayan Jones ayrıca Casino'da Robert de Niro'yla da beraber rol aldı.

Birçok ünlü isimle birlikte oynama şansı yakalayan Jones, Elvis Presley'nin Love Me Tender ve Flaming Star filmlerinde de boy göstermişti.

Mel Gibson'ın Patriot filminde dahi vardı. Oynadığı son yapım A Prairie Home Companion oldu.