WhatsApp kullanıcılarını mutlu edecek haber! Uzun yıllardır beklenen özellik nihayet geliyor!

WhatsApp beta numara gizleme özelliği ile karşımıza çıktı. Telegram benzeri olan WhatsApp özelliği ile takma ad kullanmak da mümkün olacak.

WhatsApp kullanıcılarını mutlu edecek haber! Uzun yıllardır beklenen özellik nihayet geliyor!

Telegram’ın en önemli özellikleri arasında telefon numaranızı gizleyebilme özelliği yatıyor. Son ortaya çıkan WhatsApp Beta güncellemesinde benzer bir özelliğin denendiği ortaya çıktı.

Peki ama WhatsApp telefon numarası gizleme özelliği nasıl olacak. Aslında WhatsApp hali hazırda topluluklarda numara gizleme özelliği sunuyor. Ancak yen özellik çok daha kapsamlı olacak.

WhatsApp numara gizleme ve takma ad ekleme özelliği üzerinde çalışıyor

Ortaya çıkan yeni WhatsApp beta 2.24.18.2 Android sürümü güncellemesi ile yeni numara gizleme özelliği hakkında detaylar ortaya çıktı. Buna göre WhatsApp daha önce topluluklar da numarayı gizleme özelliği getirdi. Ancak bu yeni özellik sayesinde numaranızı paylaşmanıza da gerek kalmayacak.

Buna göre WhatsApp, parola ile korunan numara gizleme özelliği deniyor. Peki ama bu özellik nasıl çalışacak? WhatsApp numarayı gizleme özelliği yeni iletişime geçtiğiniz kişiler için kullanılacak. Bu anlamda anlık iletişim kuracağınız kişilere numara yerine takma adınızı vermeniz yeterli olacak.

WhatsApp, takma ad için de ayrıca parola koruması üzerinde çalışıyor. İsterseniz belirlediğiniz takma adınıza bir parola atayabileceksiniz. İlk kez takma adınızla iletişime geçecek kişiler sadece bu parola ile size ulaşabilecek.

Bildiğiniz gibi WhatsApp, yakın bir zamanda spam aramaları engelleyecek bir özellik tanıttı. Numara gizleme ile bir araya geldiğinde ise bizi çok daha güvenli bir mesajlaşma deneyimi bekleyecek gibi görünüyor. Bu anlamda Meta, WhatsApp kullanıcılarının gizliliğini artırmayı hedefliyor. Bu da numaranız istemediğiniz kişilerin eline düşse bile size WhatsApp üzerinden ulaşamayacakları anlamına geliyor.

Peki ama WhatsApp beta 2.24.18.2 sürümü güncellemesi ile karşımıza çıkan bu yeni özelik ne zaman devreye girecek? Şu an için WhatsApp numara gizleme ve parola atama özelliği ne zaman devreye girecek belli değil. Ancak WhatsApp beta içinde özellik hakkında gizli de olsa ayarların olması, özelliğin yakında devreye gireceğine işaret.

Özelliğin tüm bu olumlu havasına karşılık, bazı sakıncalar da bizi bekliyor. Bu anlamda Telegram benzeri bir anonimlik WhatsApp üzerinde yayılabilir. Bildiğiniz gibi Telegram anonimliği ve gizli mesajlaşma gibi özellikleri nedeniyle yasadışı paylaşımların da fazlasıyla görüldüğü bir platform haline geldi.

Kaynak: Shift Delete