Yaşayan en yaşlı güzellik kraliçesi efsane isim Jo-Carroll Dennison yaşamını yitirdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin hayattaki en yaşlı güzellik kraliçesi Jo-Carroll Dennison 97 yaşında hayata veda etti. Ülkemizde Türkan Şoray kanunlarına benzer bir refleksle ABD'de mayo giymeyi reddetmesi ile ünlenen Amerika güzeli Jo-Carroll Dennison Charlie Chaplin'in oğluyla evlenmişti.

Yaşayan en yaşlı güzellik kraliçesi efsane isim Jo-Carroll Dennison yaşamını yitirdi

ABD'nin efsane güzellik kraliçelerinden 97 yaşındaki Jo-Carroll Dennison, Kaliforniya'daki evinde sessizce yaşama veda etti.

Haber Global’in haberine göre 1942 yılında, İkinci Dünya Savaşı sırasında, Amerika Güzeli unvanını kazanan Dennison yarışma sonrası sahnede mayo giymeyi reddetmiş ve geleneğe meydan okumuştu.

Jo-Carroll Dennison kimdir?

1923 yılında Arizona'da doğan Dennison, çocukken anne-babasının gezici gösterisine katılıp burada şarkı söyleyip dans etmişti. Teksas'ta Miss Tyler yarışmasına katılmadan önce sekreter olmak için okula giden Dennison, anılarını "Finding My Little Red Had" adıyla kitaplaştırmıştı.

Daha sonra fikrini geliştiren ve Miss Tyler yarışmasına katılıp kazanan Dennison, 18 yaşında 1942 yılında Miss America güzellik yarışmasına katıldı ve yine kazandı. Dennison mayo yarışmasında birinci olmasına rağmen yarışma kuralı olan 1 yıl boyunca mayo giyme şartını reddetti. Gerekçe olarak da kendisinin genç kızlar ve erkekler için bir rol model olmasını gösterdi.

Yarışmayı kazanan Dennison, II. Dünya Savaşı'nda Amerikan askeri birliklerinin moralini düzeltmek için savunma tesislerini, hastaneleri ve hizmet kamplarını ziyaret etti. Miss America olarak Amerikan askerlerinin savunduğu bir simge haline geldi.

Dennison bu dönemde ayrıca 20th Century Fox ile "The Jolson Story" ve "Winged Victory" adlı filmler için sözleşme imzaladı.

Jo-Carroll Dennison, Charlie Chaplin'in oğlu Sydney ile evlenmişti

Hollywood'a giren Amerika güzeli, Charlie Chaplin'in oğlu Sydney ile 1945 yılıda evlendi ancak 5 yıl sonra boşandı. Komedyen Phil Silvers ile çıkmaya başladı.

Dick Tracy dizisinde de izlediğimiz Dennison, CBS yapımcısı ve yönetmen Russell Stoneham ile evlendi ve iki çocuk sahibi oldu. Ancak bu evlilik de uzun sürmedi ve çift 1970 yılında boşandı.

12 yaşında cinsel saldırıya uğradı

Yakın bir zamanda ABD'de ortaya çıkan #MeToo hareketine katılan Amerikan güzeli 12 yaşındayken cinsel saldırıya uğradığını açıkladı ve Amerikan kültüründe kadınlara kötü davranıldığını söyledi.