YouTube Shorts, Instagram'ın bir özelliğini bünyesine katıyor

YouTube Shorts yeni bir özelliğe kavuşuyor. Artık YouTube Shorts içerisinde çeşitli konu başlıklarında videolar göreceğiz.

YouTube Shorts, Instagram'ın bir özelliğini bünyesine katıyor

YouTube Shorts, Instagram Reels’a ve TikTok’a rakip olmaya devam ediyor. Bugün yeni özelliğinin duyurusunu yapan şirket, görünüşe göre birkaç senedir Instagram’da gördüğümüz “Sen de ekle” özelliğini Shorts’a ekliyor. İşte YouTube’un yeni özelliği…

YouTube Shorts “Sen de ekle” özelliği ile etkileşimleri artırmaya çalışıyor

Bildiğiniz üzere Instagram “Sen de ekle” özelliğini 2021 yılında uygulamasına ekledi. Belirli bir konu başlığı altında kullanıcıların video ya da fotoğraf paylaşmasına olanak sağlayan bu özellik, Instagram’ın yapısı nedeniyle oldukça sevildi. Şimdi YouTube bu özelliği uygulamasına eklemeye hazırlanıyor.

YouTube Shorts için belirtilen özelliği hayata geçirmeyi planlayan şirket, artık belirtilen konu başlığı altında videolar eklemenize olanak verecek. Ancak bu özelliğin YouTube bünyesinde bulunması ne kadar mantıklı olacak tartışılır.

Keza Instagram bir sosyal medya platformu olması nedeniyle kullanıcılar storylerinde fotoğraf ve video paylaşıyor. Ancak bir video paylaşım platformunda aynı şekilde etkileşim alabilmek biraz zor olacak gibi duruyor.

Shorts’a otomatik altyazı özelliği

“Sen de ekle” özelliğinin yanı sıra YouTube Shorts için altyazı özelliğinin de duyurusunu yapan şirket, artık otomatik oluşturulan altyazıların videolara kolayca eklenebileceğini, ayrıca düzenlenebileceğini belirtti. Yani altyazının yazı fontunu ya da rengini istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz.

Şimdilik bu özellikleri sadece Android sürümünde kullanıma sunacak olan şirket, yakında iOS için duyuruyu yapacaktır.

Birkaç hafta içerisinde kullanılabilir hale gelecek olan bu iki özellik YouTube Shorts’u Instagram Reels’a daha da yakınlaştıracak.

Kaynak: Shift Delete