2021 yılında korsana en çok maruz kalan diziler açıklandı

2021 yılında korsana en çok maruz kalan diziler açıklandı. Listeye Disney Plus yapımları damga vurdu. İşte liste...

2021 yılında korsana en çok maruz kalan diziler açıklandı

Dijital dönüşümün lokomotifi konumunda bulunan internetin devasa gelişimi, maalesef bazı kötülükleri de beraberinde getirdi. Bunlara dizi, film, oyun ve müzik gibi birçok telif hakkı bulunan ürünü sahibinden hiçbir izin almadan çoğaltarak ücretli veya ücretsiz şekilde insanlara sunan korsan yayıncılığı örnek gösterebiliriz.

Shift Delete'te yer alan habere göre, özellikle aylık belirli bir ücret karşılığında oyun, dizi, film ve müzik hizmeti sunan çeşitli platformların hayatımıza girmesi ile söz konusu durum daha da yaygınlaştı. Kısa süre önce de TorrentFreak tarafından 2021’de korsan olarak en çok izlenen 10 dizi açıklandı. 

Korsana en çok Disney Plus dizileri maruz kaldı

TorrentFreak’in paylaştığı listede korsana en çok maruz kalan dizilerin Disney Plus platformundan çıktığını kolaylıkla görebiliyoruz. Jac Schaeffer tarafından Disney+ için oluşturulan ve 15 Ocak 2021’de dijital platformda yerini alan Amerikan mini internet dizisi WandaVision ve yine aynı şekilde Michael Waldron tarafından geliştirilen ve 9 Haziran tarihinde izleyicilerle buluşan Loki dizisi bunlardan sadece bazıları.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Disney Plus gibi video akış platformları, aylık belirli abonelik ücretleri ile kullanıcılarına hizmet veriyor. Durum böyle olunca platformların bünyesinde bulunan yapımlar, sahibinden izinsiz çoğaltılarak çeşitli web siteleri üzerinden insanlara sunuluyor.

İşte 2021 yılında korsan olarak en çok izlenen 10 dizi:

1.Wandavision

2.Loki

3.The Witcher

4.The Falcon and the Winter Soldier

5.Hawkeye

6.What If…?

7.Foundation

8.Rick and Morty

9.Arcane

10.Wheel of Time

Merak edenler için 2020 yılında korsan olarak en çok izlenen 10 dizi:

1.The Mandalorian

2.The Boys

3.Westworld

4.Vikings

5.Star Trek: Picard

6.Rick and Morty

7.The Walking Dead

8.The Outsider

9.Arrow

10.The Flash