46 yaşındaki Katalan oyuncu Itziar Castro, hayatını kaybetti

Vis a vis ve Pieles gibi dizi ve filmlerle tanıdığımız Katalan oyuncu Itziar Castro, 46 yaşında öldü.

46 yaşındaki Katalan oyuncu Itziar Castro, hayatını kaybetti

Netflix yapımlarından hatırladığımız Katalan oyuncu Itziar Castro hayatını kaybetti.

46 yaşındaki oyuncunun ölüm haberini yönetmen ve senarist Frankie de Leonardis sosyal medyadan duyurdu.

Leonardis açıklamasında, "Yetenekli oyuncu Itziar Castro'nun dün gece hayatını kaybettiğini size bildirmekten dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Eğlence sektöründe olağanüstü bir kariyere sahip olan Castro, dikkat çekici performansı ve karizmasıyla silinmez bir iz bıraktı" ifadelerini kullandı.

Elde edilen bilgiye göre, Girona'ya bağlı Lloret de Mar'da ölen oyuncu halsizlik nedeniyle acil servise kaldırıldı. Orada kalbi ve solunumu durdu, tüm çabalara rağmen hayata döndürülemedi. Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.

Katalan oyuncu Miguel Angel Munoz, acı haberi aldıktan sonra yaptığı paylaşımda "Şoke oldum. Son derece cömert, cesur, eğlenceli ve yetenekli biriydi. Seni her zaman hatırlayacağım. Huzur içinde uyu" ifadelerini kullandı.

Itziar Castro kimdir?

14 Şubat 1977'de Barcelona'da doğan Itziar Castro, profesyonel oyunculuk kariyerine 2002 yılı yapımı Noche de Fiesta filmiyle başladı.

Castro oyunculuğunun yanı sıra yapımcılık da yapıyordu. Campeones, Matar a dios, Blancaneo gibi filmlerin yapımcılığını üstlenmişti. Eduardo Casanova'nın yönettiği 'Pieles' filmiyle birlikte 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Goya Ödülü'ne aday gösterildi ama kazanamadı. Aynı rolüyle Aktörler ve Aktrisler Birliği ödülünü aldı.

Televizyonda ise Vis a Vis ve Paquita Salas gibi popüler dizilerde oynadı. Operacion Triunfo adlı müzikal yetenek yarışmasında da jüri üyeliği yaptı.

Kaynak: Haber Global