Beşiktaş, yeni hocası Fernando Santos için imza töreni düzenledi

Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Fernando Santos, statta düzenlenen imza töreninde kulüp başkanı Hasan Arat ile basının karşısına geçti.

Beşiktaş, yeni hocası Fernando Santos için imza töreni düzenledi

Beşiktaş, yeni direktörü Fernando Santos için Tüpraş Stadı'nda imza töreni düzenledi. Siyah-beyazlıların KAP'a sözleşme şartlarını bildirmediği Portekizli teknik adamın yaptığı açıklamada en dikkat çeken cümleleri, "Benim tek amacım kazanmak! Kaybettiğim zaman uyuyamam! Benim takımım her zaman kazanmak zorunda! Savaşmak, sahada her şeyinizi vermek zorundasınız. Bunu en kötü durumda bile yapmak durumundayız. Sahaya ölmeye çıkmalıyız. Bunun dışında hiçbir şey işe yaramaz" oldu.

Hasan Arat'tan gazeteciye... Salonu terk etti!

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, "Anlaşma hocamız ile bizim aramızda. Bundan sonra anlaşma açıklaması yapmayacağız" açıklamasını yaparken basın toplantısına katılan bir basın çalışanı ile de bir diyalog yaşadı.

Gazeteci: Fernando Santos ile yapılan sözleşmenin detayları nelerdir?

Hasan Arat: Anlaşma hocamızla bizim aramızda. Basın mensupları olmayan rakamları yazmaktan vazgeçsin, dikkatli olun!

Gazeteci: Taraftar merak etmiyor mu?

Hasan Arat: Sadece soru soracaksınız. Cevabı ben vereceğim.

Hasan Arat alkışlandı.

Gazeteci: Basın toplantısında alkışı ilk kez görüyorum.

Yaşanan bu diyalogun ardından gazeteci, basın toplantısının düzenlendiği salonu terk etti.

"Getirdiğim oyuncular çalışmaya gelmek zorunda"

Fernando Santos, gelen yıldız transfer sorusu üzerine "Büyük isimler değil, büyük karakterler getirmek zorundayız. Buraya kimse tatile gelemez. Benim buraya getirdiğim oyuncular çalışmaya gelmek zorunda. İsimler, oyuncular önemli ama karakter de önemli. Tabii bu gelecek isimler, Beşiktaş seviyesinde olmalı. Karakter anlamında özellikle çok iyi oyuncularla anlaşmaya çalışacağız" şeklinde yanıt verdi.

"Kadromuzu gözden geçirmemiz lazım"

"Ligde iyi durumda değiliz ama birlik olup zaferler kazanmak için çalışacağız. Beşiktaşlı taraftarlara bu yolda ihtiyacımız var. Herkes bu hikayede çok önemli. Şu an sakin olmamız, gerçekçi olmamız ve kadromuzu gözden geçirmemiz lazım. Birlikte analiz edeceğiz. Kalite çok önemli, çok önemli bir detay. Kalite, tutku, karakter ve sahada kulübü iyi temsil yeteneği gerek. Bunu göstermeleri gerekiyor. İyi bir oyuncu grubumuz var. Oyuncularıma ben aile olurum, benim aileme biri saldırırsa, bir yumruk gibi karşılık veririz. Önemli olan birlik olmak. Benim ve yardımcılarımın görüşleri önemli. Doğru yolu seçmeliyiz. Bu takımı iyi yerlere getirmek için çalışmalıyız. Daha çok maç var. Bu şekilde gelişebiliriz."

"Kulüp takımında çalışmayı çok özledim"

"Kulüp takımında çalışmayı çok özledim. Milli takımlarda sürekli ara vermek zordu benim için. Oyuncuların her gün neler yaptığınız gözlemleyememek zor. Tekrar kulüp takımına, böyle bir büyük takıma geldiğim için mutluyum. Sürekli beraber olma hissiyatı olmayınca biraz zor oluyor milli takımlarda."

"Sihirli bir değneğim yok"

"Bu takım maç kazanacak ama bu sadece birkaç maç kazanmak yeretli mi derseniz bu yeteli değil. Beşiltaş'ın hedefi her zaman kazanmaktır, kupalar almaktır. Biz bunları geri getireceğiz. Sihirli bir değneğim yok. Çalışarak ve planlayarak en iyisini yapmak istiyoruz."

"Gedson Fernandes yetenekli bir oyuncu"

"Gedson Fernandes'i ilk kez ben çağırmıştım milli takıma. Çok başarılı ve yetenekli bir oyuncu. Oyuncular üzerinde tek tek konuşmak istemiyorum."

Rosier ve Aboubakar sözleri

"Her oyuncuyla konuşacağız. Rosier, Aboubakar... Bu kararları ben duyduğum şeylerden almam, gördüklerimden dolayı alırım. Bir oyuncu takımın parçası değilse tamam ama herkesle konuşacağız. Gerçekten bizimle devam etmek isteyenler kimler? Onlara kapımız açık. Gitmek isteyen varsa tabii ki giderler."

Hasan Arat'ın sözleri:

"Bugün burada çok kıymetli bir birliktelik için huzurunuza çıktık. Her ikimizin de burada bulunma nedenimiz Beşiktai'ı arzuladığı hedeflere ulaştırmak. Göreve geleli 34 gün oldu. Degerli Fernando... Siz hocaların hocası olarak ülkesinin en eski kulübün olan Beşiktaş'a geldiniz. Beşiktaşlı halktır, Beşiktaşlı vatanını ve milletini çok sever. Beşiktaşlı burası Beşiktaş der, prensipleri vardır ve ödün vermez. Sizin burada olmanız yapacaklarımızın teminatıdır. Onlarca kupanız var, dünya starlarının hocalığını yaptınız. Beşiktaş size, siz de Beşiktaş'a çok yakışıyorsunuz. Fernando Santos'un gelişi Beşiktaş'ın dünyadaki itibarından kaynaklanmaktadır.

"1 aydır konuşuyoruz"

"Sizinle 1 aydır konuşuyoruz. Son 5 maçımızı yakından izlediniz. Görüştüğümüz 15 hoca arasından yönetim kurulumuzun tüm üyleri sizden yana oy kullandı. Biz de görüştüğümüz tüm hocaları arayıp teşekkür etti. Son olarak Samet Aybaba ile de görüntülü olarak konuştunuz. Hocamızın gelmesinde emekleri olan Hüseyin Yücel, Kaan Şakul, Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba'ya teşekkür ediyorum. Beşiktaş'ı aydınlık günler bekliyor. Mister, siz aydınlık günlerin en büyük habercisi olacaksınız."

"Bailly ve Onana'nın kontratlarından kurtulduk"

"14 yabancı oyuncumuz vardı. Oyuncu boşaltmadan, yeni yabancı alma şansımız yoktu. Samet Aybaba burada çok önemli işler yaptı. Eric Bailly'nin 3,5 Milyon €'luk kontratından kurtulduk. İkinci yarı ödeyeceğimiz 1,6 Milyon €'yu sildik ve yolladık. Beşiktaş'ın 10 Milyon €'luk tarihi Onana maliyeti vardı. Satın alma opsiyonlu Marsilya'ya verdik. Chamberlain ile sakatlığını ve ne zaman oynayacağını konuşacağız. Oluşan havuz çerçevesinde transfer yapacağız. Türk transferlerimiz olacak. 34 günde 22 oyuncu gitti, bu finansal olarak satış kadar önemli. Semih Kılıçsoy'un sözleşmesi uzatıldı, Avrupa'da en çok takip edilen oyunculardan bir tanesi. Samet Aybaba altyapıdaki sözleşmeleri de kontrol ediyor. Hata yapma şansımız yok."

"Hedefimiz Türkiye Kupası"

"Semih'in sözleşmesi uzatıldı. Altyapıdaki diğer oyuncularımızı çok iyi takip ediyoruz. Gelecek sezona çok iyi hazırlanacağız. Bizim bir Türkiye Kupası hedefimiz var, bu da unutulmasın."

"Victor Ruiz'in parasını ödedik"

"Dün Beşiktaş, 2 milyon 250 bin Euro civarında para ödedi Victor Ruiz için. Keşke bunu da sorsaydınız."

Kaynak: Sözcü