Bilet Dükkanı'nın başarılı hikayesi, artık dünya genelinde 16 ülkede

Global paydaşlarına sağladığı yenilikçi teknolojik altyapı ile dikkatleri üzerine toplayan Bilet Dükkanı, 16 ülkeyle acente anlaşması yaparak hizmet ağını genişletiyor. 2023'ü başarıyla kapatmaya hazırlanan Bilet Dükkanı artık Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarını kapsayan 16 ülkede acentelere hizmet veriyor.

Bilet Dükkanı'nın başarılı hikayesi, artık dünya genelinde 16 ülkede

Her sektörde olduğu gibi kıyasıya rekabetin olduğu turizmde de teknolojinin gücü ve sağladığı avantajlar öne çıkıyor. Yüzlerce havayolunun binlerce rotasının, yüzbinlerce otelin satışa sunulduğu turizm sektöründe inovatif fikirler teknoloji ile birleşince fark yaratmak mümkün oluyor.

Teknolojiye yaptığı yatırımlarla acentelere sunduğu uçtan uca altyapı ile öne çıkan Bilet Dükkanı, uçak, otel, transfer ve araç kiralama işlemlerinin online yapılabilmesinin yanı sıra iptal, iade, değişiklik taleplerinde de hızlı çözüm sunuyor.

3.000’den fazla acente iş birliği

16 ülkede 3.000’den fazla acente ile çalışan Bilet Dükkanı, yurtdışında büyüme hedeflerini hızlı adımlarla hayata geçiriyor ve 2024’ün sonunda 4.500 acente ile yılı kapatmayı ön görüyor.

Bilet Dükkanı’nın sağladığı avantajlarla acenteler kazançlı, çok daha rekabetçi ve teknolojik bir yapıya kavuşuyor. 2024 yılında yurtdışında sistemi kullanacak acente sayısı yaklaşık 950 olacak.

Acentelerin rezervasyondan finansal işlemlerine kadar tüm süreçlerini güvenli şekilde gerçekleştirmesini sağlayan, kapsamlı ve kolay kullanılan sistemi ile Bilet Dükkanı, sektörde tercih edilen bir iş ortağı konumunda. Sunduğu rekabet avantajıyla acentelerin tercihi olan Bilet Dükkanı yarattığı teknoloji farkı ile global marka hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bilet Dükkanı CEO’su Ercan Uzman: “2024’te üç haneli büyüme hedefliyoruz.”

2023 yılını değerlendirirken, 2024 büyüme hedefleri hakkında da bilgi veren Bilet Dükkanı CEO’su Ercan Uzman, “Turizm sektöründeki yoğun rekabet ortamında, elli üzerinde turizm yazılımcımızla birlikte teknolojiye odaklanarak sektörde fark yaratıyoruz. Acentelerimize sunduğumuz sistemlerle günlük işlemlerini güvenli ve hızlı bir altyapıda gerçekleştirmelerinin yanı sıra, yönetimsel ve finansal süreçlerinde de işlerini kolaylaştırıyoruz. Bu, bizim için sadece bir büyüme hedefi değil, aynı zamanda sektöre katma değer sağlama amacımızı da yansıtıyor.

2022 ile 2023’ü karşılaştırdığımızda bilet oranında %86, ciroda ise %164 oranında bir büyüme gerçekleştirdik. Acentelerden gördüğümüz ilgiyle birlikte, 16 ülkeye hizmet sunmak bizim için gurur verici bir başarı. Yıl sonuna kadar 20 ülkede, 2024’ün sonuna kadar ise 45 ülkede olmayı planlıyoruz. 2024 yılında yüzde 60 yurtiçi, yüzde 40 ise yurtdışı bilet satışı hedefliyoruz.

Almanya ve Amerika'da faal olan ofislerimizle birlikte IATA onayımızı tamamladık; hatta Almanya’daki IATA'mız dağıtım kanalı entegrasyonu ile faaliyete geçti. Bu, küresel ölçekte genişleyen varlığımızın bir parçası olarak önemli bir adım.

Yeni dönemde Orta Doğu pazarına yönelik olarak, işbirliği yaptığımız ve yapmayı planladığımız ülkelerin pazar gereksinimlerine uygun 'akıllı seyahat' satış platformumuzu 2024 yılbaşı ile birlikte hizmete sunmayı planlıyoruz. Bu adım, 2024 yılında acente sayımızı artırmaya ek olarak, 2023 yılında elde ettiğimiz büyümenin 2024 yılında daha da artarak devam etme hedefimize önemli bir destek sağlayacak." dedi.