Emersdale dizisinin oyuncusu Steve Halliwell, yaşamını yitirdi

İngiltere'nin sevilen dizisi Emmerdale'de Zak Dingle karakterine can veren ünlü oyuncu Steve Halliwell 77 yaşında öldü.

Emersdale dizisinin oyuncusu Steve Halliwell, yaşamını yitirdi

İlk ekim 1994'te ITV'de yayınlanan pembe dizide çıkışını gerçekleştiren başarılı oyuncu, 27 yıl boyunca dizide oynamaya devam etti.

Halliwell'ın ölüm haberini ailesi sosyal medyadan duyurdu.

Yapılan açıklamada "Etrafındaki sevdikleriyle birlikte huzur içinde uyuyayacak. Bizi sonsuza kadar güldürmeye devam edecek. O isteyebileceğiniz en muhteşem baba ve büyükbabaydı, ailesi onun için her şeydi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında Halliwell'ın hayatını kaybettiği St. James Hastanesi çalışanlarına gösterdikleri sevgi ve nezaket için teşekkür edildi.

Steve Halliwell kimdir?

Üzüntüye değil, iyi yaşanmış bir hayatı seven Halliwell oyuncu eğitimini Mountview Tiyatro Okulu'nda aldı. Ondan önce çırak olarak çalışıyordu.

İngiltere'de yayınlanan Threads, Cracker ve Coronoation Street gibi TV dizilerinde rol aldı. Ancak ona ünü Emmerdale kazandırdı.

Emmerdale dizisinde canlandırdığı Zak Dingle karakteri, Dingle ailerisinin reisiydi. Jane Cox'un canlandırdığı eşi Lisa Dingle'la birlikte birçok dramatik hikayenin parçası olmuştu.

Steve Halliwell, 1996 yılında Hillbilly Rock Hillbilly Roll adıyla bir tekli yayınladı. Alun Lewis ve Billy Hartman'la birlikte bir country rock grubu oluşturmuşlardı. Grubun adı ise The Woolpackers'tı.

2018 yılında diziye ara veren Halliwell kalp pili taktırmak için ameliyat olmuştu.

Kaynak: Haber Global