Google, sevilen özelliğinin adını değiştiriyor

Teknolojinin önemli isimlerinden Google, dosya paylaşım hizmeti Nearby Share'in ismini değiştirerek Quick Share yaptı.

Google, sevilen özelliğinin adını değiştiriyor

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Google, beklenmedik bir değişiklik yapıyor. Şirket, Android cihazlar arasında dosya transferi için geliştirdiği Nearby Share uygulamasının adını değiştiriyor. Bu değişiklik ise yeni iş birliği iddialarını ortaya çıkarıyor. İşte detaylar!

Google’ın dosya paylaşım hizmeti Quick Share oluyor

Teknoloji dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Google, dosya paylaşım hizmeti Nearby Share ile kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Ancak ortaya çıkan haberlere göre şirket, bu hizmetin adını değiştirme kararı aldı.

Bununla birlikte Nearby Share (Yakındakilerle Paylaş) özelliğinin adı artık “Quick Share” (Hızlı Paylaş) olarak yer alacak. Söz konusu değişiklik ise Google Play hizmetlerinin son beta sürümü 23.50.13’te kullanıcılara yapılan bildirimle ortaya çıktı.

Güncelleme sonrası kullanıcılara gönderilen bildirimde ise uygulamanın artık Quick Share olacağı söylendi. Ayrıca yeni bir simgeye sahip olacağı belirtildi. Yeni simge, iki okun birbirine işaret ettiği yarı dairesel kuyrukları olan tasarımla gelecek.

Böyle bir değişiklik olmasına rağmen hizmetin işlevselliği aynı kalacak. Öte yandan Quick Share adı ilginç bir tercih. Bunun nedeni ise Samsung’un Galaxy telefonlarındaki dosya paylaşım aracının da aynı isme sahip olması oluyor.

Sonucunda ise Samsung ile Google arasında bir iş birliği söz konusu olup olmadığı merak konusu oldu. Bununla ilgili iki şirketin de dosya paylaşım hizmetini tek bir özelik adı altında bir araya getireceği iddia ediliyor. Ayrıca bu değişikliğin tüm cihazlara gelmesinin birkaç haftaya yayılacağı belirtiliyor.

Kaynak: Shift Delete