MasterChef'te Aysun Şimşek'in hikayesi herkesi duygulandırdı

Bu yıl All Star formatıyla ekranlara gelen Survivor'ın final yapmasının ardından Tv8'de 'MasterChef Türkiye' ekran macerasına başladı. Jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun oturduğu MasterChef, 6 Temmuz Çarşamba akşamı altıncı bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Eleme turunun devam ettiği yarışmaya, Aysun Şimşek'in hikayesi damga vurdu.

MasterChef'te Aysun Şimşek'in hikayesi herkesi duygulandırdı

Birbirinden yetenekli yarışmacıların jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna karşısında yemeklerini hazırladığı MasterChef'te heyecan devam ediyor. Eleme turlarının yapıldığı yarışma, 6 Temmuz akşamı 6'ncı bölümüyle ekranlara geldi. Zaman zaman çarpıcı hayat hikayelerinin de ortaya çıktığı MasterChef'in son bölümüne Aysun Şimşek damga vurdu.

Şeflere hünkar beğendi yapacağını söyleyen Aysun Şimşek, "Türk mutfağına hakim olduğumu göstermek istedim sizlere. 'Zaten Türk mutfağına hakimse tüm yemekleri yapabiliyor' diye düşüneceksinizdir benim hakkımda. O yüzden bu yemeği seçtim" dedi.

MasterChef'te Aysun Şimşek'in hikayesi herkesi duygulandırdı

"Kardeşim böbreğini verdi"

Beş dakika içerisinde jürilere tabak hazırlayan Şimşek, Somer Sivrioğlu'nun, "Neydi mesleğiniz?" sorusuna, "Muhasebeydi ama ben muhasebeyi de yapamıyorum şefim" dedi. Sözlerine devam eden Şimşek, 25 yıldır diyaliz hastası olduğunu belirterek "5 yıl önce nakil olunca hayatımda yarım kalan, yapmak istediğim ne varsa onları tamamlıyorum aslında" dedi.

Kardeşinin kendisine böbreğini verdiğini söyleyen Şimşek, "Artık son raddeye gelmiştim damarlarım bitmek üzereydi. Şöyle söyleyeyim ben sabah 06:00'da makineye bağlanıyordum 12:00'da çıkıyordum. İşime gidiyordum,17:00'da işten çıkıyordum sigortamı dahil etmek için. Akşam lisesine gidiyordum 17:00'dan sonra..." diye konuştu.

MasterChef'te Aysun Şimşek'in hikayesi herkesi duygulandırdı

"Öldürmüyor ama süründürüyor"

Sivrioğlu'nun, "Neler değişti hayatınızda?" sorusuna Şimşek, "Çok şey değişti. Diyaliz makinesi öldürmüyormuş buradan sesleneyim. Nakil olsunlar, ailelerinde vermeyenler varsa ısrar etsinler. Hayat nakilden sonra başlıyor. Öldürmüyor ama süründürüyor ben bunu çok geç anladım. '25 yıl daha böyle gider' diyordum ama gitmezmiş yani. Yeniden doğdum. Kardeşim 14 Şubat Sevgililer Günü'nde bana böbreğini verdi. 25 Şubat'ta doğum günümdü. Bana dedi ki 'Sana hem Sevgililer Günü hem doğum günü hediyesi... Kimsenin veremeyeceği bir hediye veriyorum.' dedi. Ben de 6 ay içerisinde nakilden sonra ne yapmak istiyorsam... Mesela buranın hayalini kuruyordum. Geç kalmış sayılmıyorum, yaşım 42 olabilir, yaşın ve zamanın hiçbir önemi yok" dedi.

Yemeği tadan şeflerden Danilo Zanna, "Seçtiğiniz yemek Türk mutfağının efsanelerinden biri. Birkaç konuda sıkıntı vardı, özellikle tuz ve beğendiğinin kaşarı konusunda. O yüzden ben 'Hayır' diyorum. Mehmet Şef de Aysun Şimşek'i hastalıkla mücadelesi konusunda takdir etti ve 'Hayır' dedi. Somer Şef de 'Hayır' dedikten sonra organ nakline dikkat çekti.

Ardından Danilo Şef, Aysun Hanım'ın yeğenlerini ve annesini stüdyoya davet etti. Yeğenlerinin ve gelinlerinin kaybettiğini duyunca üzülmesi üzerine şefler, bir fotoğraf çektirmek istedi.

MasterChef'te Aysun Şimşek'in hikayesi herkesi duygulandırdı

Aysun Şimşek kimdir?

Aslen Sivaslı olan Aysun Şimşek, 42 yaşında ve beş yıldır butik pastacılıkla uğraşıyor. Evinin mutfağını pastaneye çevirdiğini anlatan Şimşek, müşterilerine siparişlerini buradan ilettiğini belirtti. Hedefleri olduğunu söyleyen yarışmacı, "Daha çok başarmak, daha çok başarmak istiyorum" dedi.