Oyuncu Donald May hayatını kaybetti

The Edge of Night dizisiyle tanınan ünlü oyuncu Donald May, 95. doğum gününe haftalar kala hayatını kaybetti.

Oyuncu Donald May hayatını kaybetti

The Edge of Night dizisiyle ünlenen Donald May, 95. doğum gününe kısa bir süre kala New York'taki evinde hayatını kaybetti.

Donald May'in ölüm haberi, Laurie Noyes tarafından The Edge Of Night The Soap Opera Fans Love Facebook sayfasında bildirildi.

"Don May, kibar ve harika bir adam ve benim için çok iyi bir arkadaştı" diyen Noyes şunları söyledi:

“28 Ocak'ta evinde eşiyle birlikte huzur içinde vefat ettiğine dair ailesinden üzücü bir haber aldım. Don [94] idi. Eşi Carla Borelli-May ve iki oğlu Christopher ve Douglas tarafından hayatta kaldı. 22 Şubat 1927'de Illinois, Chicago'da ebeveynleri Harry S. May ve Leontine May'de dünyaya gelen Donald May, Houston, Texas'ta ilkokula gitti ve Cleveland, Ohio'daki Shaker Heights Lisesi'nden mezun oldu. Oklahoma Üniversitesi'ne girdi ve bu okuldan Bachelor of Arts derecesi ile mezun oldu.

ABD Donanması'nda bir görevden sonra, May oyunculuk kariyerine başladı. İlk kredisi, 1956-57 yılları arasında ABC askeri draması The West Point Story'nin ev sahibi oldu. Batı dizisi Colt .45'te Sam Colt Jr. olarak devreye girdi. Cheyenne, 77 Sunset Strip, Hawaiian Eye ve diğer dizilerde oynadığı düzenli bir iş bulduktan sonra. The Roaring 20s'de gazete muhabiri Pat Garrison olarak düzenli bir rol aldı.

Ancak May'i sabun hayranları arasında bir isim yapan, Monticello'nun Bölge Savcısı Adam Drake'in The Edge of Night'taki rolüydü. Edge bir gizem/suç dizisi iken, aşklardan da nasibini aldı. May'in Maeve McGuire'dan Nicole Travis ile eşleşmesi, bu terim ortaya çıkmadan çok önce çifti süper çift statüsüne getirdi. Soap Hub'ın kapsamlı Adam Drake tarihini buradan okuyabilirsiniz.

Christopher Scheming, 1985 tarihli The Soap Opera Encyclopedia adlı kitabında, May'in EDGE'de oyunculuk konusunda oldukça başarılı olduğunu yazmıştı. "Kasım 1968'de," diye yazdı Schemering, "[başyazar Henry] Slesar, çok sıra dışı bir bölüm yazdı, bu bölümde Adam Drake, davasını bir jüriye dramatik bir şekilde özetleyerek yarım saat boyunca konuşan tek kişiydi. Donald May, Adam rolünde kırk iki sayfalık diyalogu kusursuz bir şekilde teslim etti.”