Oyuncu Jack Hogan hayatını kaybetti

Efsane dizilerin vazgeçilmez oyuncusu Jack Hogan 94 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncu Jack Hogan hayatını kaybetti

En çok 2. Dünya Savaşı dizisi olan Combat ile hatırlanan emekli oyuncu Jack Hogan 94 yaşında hayatını kaybetti.

1960'lı yıllarda TV ekranlarına damgasını vuran Hogan, Combat dizisinde 5 sezon boyunca William G. Kirby karakterine can vermiş; Rick Jason, Vic Morrow ve Pierre Jalbert'le birlikte rol almıştı. Dizide 2. Dünya Savaşı sırasında Fransa'da Almanlara karşı savaşan bir grup Amerikan askerinin hikayesi konu ediliyordu.

Lawman'ın oynadığı diğer diziler arasında Adam-12, Sierra ve Hawaii Five-O öne çıkıyor.

Hogan'ın Washington'ın Bainbridge Adası'ndaki evinde 6 Aralık günü doğal nedenlerden dolayı öldüğü açıklandı.

Jack Hogan kimdir?

24 Kasım 1929'da Kuzey Carolina'daki Chapel Hill'de doğan Jack Hogan'ın asıl adı Richard Roland Benson Jr.'dı. 16 yaşında pilot lisansı aldı. Mezun olduktan sonra ABD Hava Kuvvetleri'ne katıldı.

Kore savaşı sırasında Japonya'da 4 yıl kurmay çavuş olarak görve yaptı.

Beyaz perdedeki ilk çıkışını Hollywood'a taşındıktan sonra 1956'da Anthony Quienn'in oynadığı Man from Del Rio'da yaptı. Daha sonra oyunculuk dersleri aldı. Cankurtaran olarak çalıştı.

50'li ve 60'lı yıllarda çok sayıda TV dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Bunların arasında "Dr. Christan", "The Rough Riders", "Sea Hunt", "Tombstone Territory", "Lock Up", "Bat Masterson", "Lawman", "87th Precinct" sayılabilir. Ayrıca "The Bonnie Parker Story", "Paratroop Command", "The Legend of Tom Dooley" ve "The Cat Burglar" filmlerinde rol aldı.

Kaynak: Haber Global