Oyuncu Tony Dow, 'Öldü' haberlerinden 1 gün sonra vefat etti

Amerikan yapımı ikonik dizi 'Leave It to Beaver'ın yıldızı Tony Dow, kendisi hakkında çıkan 'öldü' haberlerinden bir gün sonra hayatını kaybetti.

Oyuncu Tony Dow, 'Öldü' haberlerinden 1 gün sonra vefat etti

Amerikan yapımı ‘Leave It to Beaver’ dizisinde Wally Cleaver karakterini canlandıran usta oyuncu Tony Dow, Salı günü kendisi hakkında çıkan ‘öldü’ haberlerinden bir gün sonra hayatını kaybetti.

77 yaşında vefat eden oyuncunun oğlu Christopher, sosyal medya hesabı üzerinden, Tony Dow’un bu sabah erken saatlerde öldüğünü açıkladı.

Oğlu Christopher, Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Bu çok üzücü bir gün olsa da, onun daha iyi bir yerde olduğu konusunda içim rahat ve huzurlu. Birinin isteyebileceği en iyi babaydı. O benim koçum, akıl hocam, mantığımın sesi, en iyi arkadaşım, düğünümde sağdıcım ve kahramanımdı.”

Geçtiğimiz mayıs ayında, Dow ve eşi Lauren, oyuncuya yıllar önce teşhis konulan kanser hastalığının nüksettiğini açıklamıştı. 

Tony Dow kimdir?

Tony Lee Dow, film yapımcısı, yönetmen, heykeltıraş ve oyuncudur. 13 Nisan 1945’de Amerika’da doğdu. 1957 - 1963 yılları arasında yayınlanan komedi dizisi Leave It to Beaver'daki rolüyle adını duyurdu.

Bu ikonik diziden sonra, My Three Sons, Dr. Kildare, The Greatest Show on Earth, Never Too Young gibi yapımlarda yer aldı. Mr. Novak'ın beş bölümünde üç farklı rolde oynadı. 1965'ten 1968'e kadar ise askeriyede görev aldı.

Oyunculuğa dönüşünde ise; Adam-12, Love American Style, Knight Rider, Square Pegs, The Mod Squad dizilerinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

1983 – 1989 yılları arasında, The New Leave It to Beaver'da Wally Cleaver rolünü yeniden canlandırdı. Dow, 2003 yapımı Dickie Roberts: Former Child Star’da rol aldı.