Beşiktaş, zor da olsa galibiyeti hatırladı! Altay'ı tek golle yıktı!

Beşiktaş, son dakikaları nefes kesen maçta Altay'ı 1-0 mağlup etti. Düşme hattında büyük tehlike yaşayan Altay'ı ağırlayan siyah beyazlılar ikinci yarıda bulduğu tek golle 3 hafta sonra galip geldi. Uzatmalarda uzun süre beklenen VAR kararında penaltı çıkmayınca Altay İstanbul'dan eli boş döndü.

Beşiktaş, zor da olsa galibiyeti hatırladı! Altay'ı tek golle yıktı!

Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş sahasında ağırladığı Altay’ı ikinci yarıda Vida ile bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

Ligde son 3 maçtır berabere kalan siyah beyazlılar Vodafone Park’ta seyircisi önünde bir çıkış maçı olarak gördüğü Altay karşısında istediğini aldı.

Ligin dibine demir atan ve zorlu deplasmanda bir nefes arayan Altay, İstanbul’dan eli boş döndü. Mücadeleye oldukça eksik çıkan siyah beyazlı takım geçtiğimiz haftanın 11’inden 4 farklı isimle sahada yer aldı.

Gol kornerden geldi

İlk yarısı 0-0’lık eşitlikle geçilen maçın ikinci yarısında rakip kaleyi ablukaya alan Beşiktaş aradığı golü 64’te duran topla buldu.

Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal’in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte kafayı vuran Domagoj Vida topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

72’de bir kez daha gole çok yaklaşan Beşiktaş’ta aynı pozisyon içinde önce Kenan Karaman ardından Alex Teixeira direği geçemedi. Bu sezon ligde topu en çok direkten dönen takım Beşiktaş oldu. (18)

85’te hızlı hücumda Alex Teixeira ile ağları bulan Beşiktaş’ın golü ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Uzatmalarda var kontrolü

90’da Altay, Leandro Kappel ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Leandro Kappel iki oyuncudan sıyrılıp dar açıdan yaptığı vuruşta Domagoj Vida’ya çarpan top sağ yan direkten döndü. Pozisyonda elle oynama şüphesi ile potansiyel penaltı kontrolü için Volkan Bayarslan, VAR sistemine başvurdu ancak penaltı kararı çıkmadı.

Dolmabahçe’de özellikle ikinci yarısı daha tempolu oynanan mücadelede başka gol sesi çıkmayınca Beşiktaş tek golle 3 puanı alan taraf oldu.

Önder Karaveli yönetiminde son 3 maçta 6 puan kaybeden siyah beyazlılar nihayet 3 puanla tanıştı. Bu sonucun ardından 41 puana ulaşan Beşiktaş maç fazlasıyla 5. sıraya tırmandı. 22 puanda kalan Altay ise küme düşme hattında 19. sıradaki yerinde saydı.

Gelecek hafta Beşiktaş deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Altay ise sahasında Gaziantep ile oynayacak.

4 farklı isim 11’de

Beşiktaş, geçen haftaki Adana Demirspor maçına göre ilk 11’de sahaya 4 farklı isimle çıktı. Siyah-beyazlılarda teknik direktör Önder Karaveli ilk 11de Atiba, Batshuayi, Rıdvan Yılmaz ve Larinin yerine, Josef de Souza, Güven Yalçın, Umut Meraş ve Kenan Karaman’a şans verdi. Beşiktaş, şu 11 ile sahaya çıktı: Ersin, Kerem Kalafat, Welinton, Vida, Umut Meraş, de Souza, Necip Uysal, Ghezzal, Teixeira, Kenan Karaman, Güven Yalçın.

Umut Meraş 5 maç sonra 11’de

Beşiktaş’ta Rıdvan’ın yokluğunda sol bekte görev alan Umut Meraş, siyah-beyazlı forma ile 5 maç sonra 11de şans buldu. Son olarak Çaykur Rizespor maçında 11 oynayan Meraş, sakatlık nedeniyle Gaziantep FK, VavaCars Fatih Karagümrük ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarında forma şansı bulamamıştı. Umut Meraş, son Adana Demirspor maçında ise oyuna sonradan girdi.

Güven 4 maç sonra ilk 11’de

Siyah-beyazlılarda Güven Yalçın, 4 maç sonra ilk 11de şans buldu. Son olarak Gaziantep FK maçında kendisine ilk 11’de şans bulan Güven Yalçın, VavaCars Fatih Karagümrük, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Adana Demirspor maçlarında oyuna sonradan dahil olarak takımına destek verdi.

Beşiktaş’ta 5 eksik

Siyah-beyazlılarda ayrıca Kenan Karaman da 2 maç sonra siyah-beyazlı formayı giyme şansı yakalarken; Oğuzhan Özyakup, N’Koudou, Rosier, Pjanic ve Mert Günok ise sakatlıkları nedeniyle Altay maçı kadrosunda yer alamadı.

Altay, son 10 İstanbul maçında 1 kez kazandı

Süper Lig'de Beşiktaş ile karşılaştığı son maçı kazanan Altay, daha önce rakibi karşısında sadece bir kez lig dublesi yapabildi. Süper Lig'de oynadığı son üç maçta berabere kalan Beşiktaş, tek sezonda daha uzun bir seriyi en son Aralık 1987-Ocak 1988 arasında yaşadı. Bu sezon evinde oynadığı 12 Süper Lig maçında iki mağlubiyet alan Beşiktaş, kaybettiği iki karşılaşmada da kalesinde 2+ gol gördü. Deplasmanda oynadığı son Süper Lig maçında Göztepe'yi 2-0 mağlup eden Altay, dış sahada en son Şubat-Mart 1998 arasında üst üste 2+ karşılaşma kazandı. İstanbul takımlarına rakip olduğu son 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Altay, bu karşılaşmaların yedisinde gol atamadı ve tek galibiyetini bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş karşısında aldı.