Galatasaray, Adana Demirspor'u rahat geçti: 3-1

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının ortaklarından olan Galatasaray, Kopenhag maçı öncesi ağırladığı Adana Demirspor karşısında istediği skoru almayı başardı.

Galatasaray, Adana Demirspor'u rahat geçti: 3-1

Galatasaray, Süper Lig 15. hafta karşılaşmasında Adana Demirspor'u 3-1 mağlup etti ve Kopenhag maçı öncesi ligde haftayı kayıpsız kapattı.

Şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe'nin, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacağı haftada Adana Demirspor'u konuk eden Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun yıldızlaştığı maçı kazandı.

1 gol-1 asistle geceye damga vuran Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Kopenhag maçı öncesi takımını sırtladı. Teknik direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırdıktan sonraki ilk maçta Galatasaray'a konuk olan Adana ekibi, 45+4'te Niang ile bulduğu penaltı golüne rağmen, beraberlik fırsatlarını değerlendiremedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Sonradan oyuna giren Cedric Bakambu ile penaltı kazanan Galatasaray'da, Mauro Icardi 90+5'te attığı golle maçın skorunu 3-1 olarak belirleyen isim oldu ve Kerem gibi mücadeleyi 1 gol, 1 asistle tamamladı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 40 yaptı ve maç fazlasıyla Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturarak, cumartesi akşamı oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçı öncesinde moral depoladı.

Sarı kırmızılılar, ligde bir sonraki mücadelesini Sivasspor deplasmanında yapacak. Adana Demirspor ise, sahasında İstanbulspor ile karşılaşacak.

Kaynak: Sözcü