Komedyen Dean Stockwell yaşamını yitirdi

Efsanevi komedyen Dean Stockwell 85 yaşında yaşamını yitirdi. Film sektöründeki kariyerine çocuk oyuncu olarak başlayan ünlü aktör Dean Stockwell, Quantum Leap'te canlandırdığı Al Calavicci rolü ile tüm dünyada tanınıyordu. Ünlü aktör Frank Sinatra ve Gene Kelly gibi isimlerle çalışmıştı.

Komedyen Dean Stockwell yaşamını yitirdi

Efsanevi film yıldızı Dean Stockwell'in ölümü sanat dünyasında büyük üzüntü yaratırken ünlü oyuncu ve yönetmenler sanat çınarı hakkında üzüntülerini bildiren mesajlar paylaştılar.

Dean Stockwell'in ölüm nedeni doğal nedenler ve yaşlılık olarak açıklandı. Hollywood kariyeri, 1940'larda MGM Stüdyolarında çocuk oyuncu olarak başlayıp 70 yıl sürdü.

Stockwell'i tüm dünyada ünlü yapan ise 1989 ve 1993 yılları arasında popüler bilim kurgu dizisi Quantum Leap'teki Amiral Al Calavicci rolü oldu.

Stockwell, aktörler Frank Sinatra ve Gene Kelly'nin rol aldığı 1945 komedi filmi Anchors Aweigh'de de yer almış sanat hayatında sağlam adımlarla yürümüştü.

1988 komedi-suç filmi Married to the Mob'daki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar adaylığı aldı. Stockwell ayrıca Blue Velvet, Paris, Texas ve orijinal Dune gibi filmlerde de rol aldı.

2004-2009 yılları arasında bilim kurgu dizisi Battlestar Galactica'nın yeniden canlandırılmasında Cavil Kardeş'i canlandırdı ve birçok bilim kurgu kongresinde yer aldı.