Kadıköy'de tatsız tuzsuz golsüz Fenerbahçe-Galatasaray derbisi! Puanlar paylaşıldı!

Kadıköy'deki derbide tatsız, tuzsuz ve golsüz bir mücadele ortaya çıktı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 0-0 berabere kaldığı maçta tek isabetli şut çıktı. Puanları paylaşan iki ezeli rakip 4 gün sonra Süper Kupa için Arabistan'da karşı karşıya gelecek.

Kadıköy'de tatsız tuzsuz golsüz Fenerbahçe-Galatasaray derbisi! Puanlar paylaşıldı!

Süper Lig'in 18. haftasında oynanan dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de 0-0 berabere kaldı. Haftanın merakla beklenen mücadelesinde iki takım da tempolu oyuna rağmen pozisyon yaratmakta zorlandı.

Hakem Arda Kardeşler'in ilk kez yönettiği derbide fauller nedeniyle oyun çok fazla durdu ve seyir zevki düştü.

Tek isabetli şut 70'de geldi

Maçın ilk ve tek isabetli şutu 70. dakikada Hakim Ziyech'ten geldi. Faslı yıldızın uzaktan şutu kaleci Livakovic'te kaldı.

İki takım da maçın sonucunu değiştirecek golü bir türlü bulamadı ve 1'e puana razı oldu.

İlk yarıda pozisyon yok

Tamamen dolu tribünler önünde yapılan karşılaşmaya kontrollü başlayan takımlar pozisyon üretmekte zorlandı.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünde takımlar, birbirine oyunda üstünlük kuramadı. Sık sık fauller nedeniyle duran maçta tempo düşük kaldı. İlk 45 dakikada top sadece 22 dakika oyunda kaldı.

İlk yarının tek ciddi pozisyonu 43. dakikada yaşandı. Galatasaray'ın kısa süre de olsa baskı kurduğu bölümde Kerem Demirbay'ın ceza sahası yayı gerisinden şutunda top az farkla auta çıktı.

Szymanski kaleyi yokladı

61'de İsmail Yüksek'in pasıyla topla buluşan Sebastian Szymanski'nin kaleye gönderdiği şutunda top sol kale direği dibinden az farkla auta çıktı. Maçın en net pozisyonlarından biri burada yaşandı.

İkinci yarıda da gol sesi çıkmayınca mücadele 0-0'lık eşitlikle tamamlandı. Bu sonucun ardından iki takım da puanını 44 yaptı. Fenerbahçe averajla lig liderliğini korudu.

İki ezelip rakip 29 Aralık Cuma günü Riyad'da oynanacak Süper Kupa finalinde bir kez daha karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Sözcü